НОВИНИ

С намигване от интернет: Куче да бъде председател на НС

bnt avatar logo
от Татяна Йорданова
21:03, 20.10.2022
Чете се за: 02:20 мин.
Любопитно
Слушай новината

След като и днешният ден се оказа напълно безуспешен за избора на председател на парламента, с намигване група от хора във Фейсбук предложиха кучето, което вчера цял ден стоя пред сградата на Народното събрание, да заеме най-обсъждания пост в държавата. Появиха се и желаещи да осиновят кучето. Но дори то на втория ден от дебатите избяга.

Кучето пред парламента събра медийното внимание и въпреки че днес не е на поста си, интересът към него не спира. Вече го издирват за осиновяване. След като група за защита на животните качи негова снимка.

"Интересът за кучето пред НС е огромен, много хора ни пишат на лични съобщения, свързват се, звънят. Идеята да качим снимката на това куче беше и да се обърне внимание в следващия парламент на проблема с бездомните животни", разказва Радослав Рангелов от DOG-Help-BG.

Заваляха и други предложения - днес над 800 души във Фейсбук гласуваха - да избавят депутатите от двудневната им мъка и да изберат кучето за председател на Народното събрание. Още с появата си вчера то се радваше на всеобщо внимание и одобрение - дори от на служебния премиер.

След близо осем часа на стража пред Парламента - безименният герой посрещаше, изпращаше, подремваше, позираше на червения килим , не изпускаше и участие в интервюта. Днес кучето не уважи Парламента.

"Два дни го търсим, колеги, които са от центъра го търсят", споделя Радослав Рангелов.

Изглежда безрезултатните дебати са му били малко отегчаващи. И след това е избягал в дълга депутатска почивка, без да подозира, че засега е най-харесваният кандидат за най-високия пост в държавата.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стачка в Скопие: градът остана без обществен транспорт
Стачка в Скопие: градът остана без обществен транспорт
Украйна въведе ограничения за потреблението на електричество в цялата страна
Украйна въведе ограничения за потреблението на електричество в цялата страна