Само за 6 часа: Хванаха стотици нередовни шофьори в Пловдив

от БНТ
21:24, 22.02.2021
Чете се за: 01:55 мин.
У нас
часа хванаха стотици нередовни шофьори пловдив
Снимка: Архив/БГНЕС
Слушай новината

Полицейска операция с акцент контрол над водачи и пътници на МПС по спазване на правилата за използване на обезопасителни колани и системи се проведе в рамките на днешния ден в Пловдив.

В рамките на 6 часа са извършени 986 проверки на водачи и пътници. Констатирани са 818 нарушения и са образувани две бързи производства за управление на МПС под въздействието на алкохол и наркотични вещества.

Водач от Пловдив е установен да шофира с алкохолна концентрация от 2,11 промила, а полеви тест на друг мъж зад волана е реагирал положително за употреба на канабис.

Един от проверените водачи пък е бил неправоспособен.

Установените случаи на нарушения, свързани с неизползне на обезопасителнен колан или системи от водачи и пътници, са 111, като за извършените нарушения са съставени 97 акта на водачи и 14 глоби по фиш за пътници, които също не са се погрижили за своята сигурност по време на пътуването.

12 са водачите, използвали мобилен телефон по време на управление на МПС, а в 6 от случаите проверените автомобили са били с техническа неизправност. 6 от шофьорите са санкционирани за нередовни пътни документи, а при 4 от проверените лица зад волна е приложена принудителна административна мярка - временно отнемане на шофьорските книжки, поради неплатени глоби за предишни нарушения, извършени от водачите.

За други нарушения, извършени по време на акцията, са съставени 31 акта. 64 са наложените глоби с фиш за неспазване на пътни знаци и маркировка. 41 са фишовете за неправилно спиране и престой, а 34 за нередовни пътни документи. 104 са извършените други нарушения.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
5-дневен национален траур в памет на жертвите на коронавируса в САЩ
5-дневен национален траур в памет на жертвите на коронавируса в САЩ
Затоплянето продължава и утре
Затоплянето продължава и утре