НОВИНИ

Съпругата на Навални: Ще бъде потърсена лична отговорност на Путин и целия му антураж

За това, което сториха на нашата страна, на моето семейство и на моя съпруг, каза Юлия Навалная

bnt avatar logo
от БНТ
17:46, 16.02.2024
Чете се за: 02:25 мин.
По света
Слушай новината

Светът загуби Алексей Навални - личност, станала символ на свободата,надеждата и демокрацията. Руският опозиционен лидер е починал в наказателната колония северно от Арктическия кръг, където излежаваше дълга присъда, съобщи затворническата администрация.

Това са последните кадри на 47-годишният Навални от вчера, четвъртък, от които се вижда ,че той е в добро здраве.Той е участвал чрез видеовръзка в заседание на Владимирския окръжен съд. Съдът отхвърли твърденията му, че разговорите му с адвокат са били записвани незаконно по време на престоя му в предишната колония в село Мелехово, Владимирска област. Съдията прие, че записите са били част от разследване за екстремизъм - присъда, която впоследствие донесе на опозиционера допълнително 19 години зад решетките зад Полярния кръг. Екипът на Навални не е бил уведомен за смъртта му, към наказателната колония на 51 часа път с кола от Москва пътува адвокатът на опозиционера. Точните причини за смъртта на Навални ще установява специална комисия, обяви затворническата администрация.

Ето и думите на съпругата му Юлия Навалная, произнесении по време на конференцията по сигурността в Мюнхен.

"Ако това е вярно, искам Путин и целият му антураж, приятелите и правителството му да знаят, че ще им бъде потърсена отговорност, за това, което сториха на нашата страна, на моето семейство и на моя съпруг", каза съпругата на Алексей Навални.

"И този ден ще настъпи скоро. Искам да призова цялата световна общност, всеки в тази стая и хората по света, да се обединим и да сразим това зло, ужасният режим, който сега управлява Русия. Този режим и Владимир Путин лично трябва да отговарят за ужасните неща, които правят с моята страна Русия през последните години", заяви Юлия Навалная.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кой е критикът на Кремъл Алексей Навални?
Кой е критикът на Кремъл Алексей Навални?
Рамазан Рамазанов не успя да стигне до финала на европейското първенство по борба
Рамазан Рамазанов не успя да стигне до финала на европейското първенство по борба