НОВИНИ

Селекционерът на България: Ще направим всичко по силите си да спечелим бронзовите медали

селекционерът българия направим всичко силите спечелим бронзовите медали
Снимка: БА Минифутбол
bnt avatar logo
от БНТ
00:38, 11.06.2022
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Селекционерът на българския национален отбор по минифутбол Николай Михов изрази задоволството си от представянето на тима ни на европейското първенство по минифутбол в Словакия.

На шампионата на Стария континент в Кошице, „лъвовете“ постигнаха престижни победи срещу съставите на Австрия, Италия и Франция, но отстъпиха на Румъния след дузпи в полуфиналите.

Михов е на мнение, че „трикольорите“ са били напълно равностойни на румънците, но рулетката на дузпите е отредила ние да сме на губещата страна.

„Получи се един доста здрав мач, изпълнен с тактическо надиграване. Мисля, че бяхме напълно равностойни на противника, с нищо не им отстъпвахме. Това бе поредният прекрасен мач, който изиграха моите момчета на европейското първенство“, започна наставникът.

Специалистът е на мнение, че отборът ни може да повиши класата си, ако се проведат повече лагери и се изиграят повече контроли.

„Няма от какво да съм недоволен от представянето на отбора, футболистите ни се раздадоха на максимум и направиха всичко както трябва. Просто рулетката на дузпите избра ние да сме на губещата страна. Ако успеем да осигурим повече контроли и повече лагери, ще вдигнем нивото още повече“, заяви треньорът.

Той изрази съжаление, че страната ни няма да участва в битката за европейската титла, но категорично заяви, че съставът ни ще даде всичко от себе си да се окичи с бронзовите медали.

„Излизаме да спечелим мача за третото място и да се окичим с бронзовите медали. Съжаляваме, че не успяхме да стигнем до финала, но и бронзовите медали ще бъдат голям успех за нас“, добави Михов.

Селекционерът благодари за подкрепата, която националите ни получават и допълни, че именно тя е мотивирала футболистите ни да се представят на върха на възможностите си по време на надпреварата в Словакия.

„Благодаря на всички, които ни гледаха и ни подкрепяха. Тимът ни имаше нужда от тази подкрепа, футболистите я усетиха и може би затова се представиха на върха на възможностите си“, завърши Николай Михов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Австрия прати световния шампион Франция в дъното на Лигата на нациите
Австрия прати световния шампион Франция в дъното на Лигата на нациите
Дузпи лишиха България от битка за евротитлата по минифутбол
Дузпи лишиха България от битка за евротитлата по минифутбол