НОВИНИ

Серина Уилямс ще участва на "Ролан Гарос"

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:49, 11.09.2020
Чете се за: 00:53 мин.
Тенис
серина уилямс участва ролан гарос

23-кратната носителка на титли от Големия Шлем заяви, че със сигурност ще вземе участие на започващият на 27 септември турнир "Ролан Гарос".

Уилямс няма намерение да се откаже от голямата си цел, която е спечелването на рекорден 24-ти трофей от най-престижните надпревари.

"Определено ще отида в Париж", каза Уилямс, която днес рано сутрин българско време загуби полуфиналния си двубой на US Open, след като допусна обрата от Виктория Азаренка.

В Париж, Серина е трикратна шампионка като тя триумфира през 2002, 2013 и 2015 година.

Добре известен факт е, че американката се подготвя под ръководството на Патрик Муратогу, чиято академия се намира именно във френската столица. Именно поради тази причина Серина притежава апартамент в Париж, който обаче няма да може да използва заради разпоредбите, свързани с COVID-19.

Организаторите на турнира са разпоредили всички участници да бъдат карантинирани в два хотела по време на надпреварата, с цел максимално ограничаване на всички външни контакти.

Междувременно стана ясно, че по време на "Ролан Гарос" ще бъдат допускани определен брой зрители. Ето как самата Серина реагира на това решение:

"Това е интересно решение. Няма външно настаняване, но има фенове. Но аз съм наясно със ситуацията. Аз съм супер консервативна, защото имам сериозни здравословни проблеми. По тази причина се старая да стоя далеч от публичните места. Няколко пъти съм попадала в болница в доста тежко състояние. Не искам отново да попадам в такава ситуация. Ще опитвам да поддържам дистанция от всички останали - не два метра, а поне четири", коментира Уилямс.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гледайте НА ЖИВО финала на Европейските крикет серии в България
Гледайте НА ЖИВО финала на Европейските крикет серии в България
Рекорд за Швейцария в "Обиколката на Франция"
Рекорд за Швейцария в "Обиколката на Франция"