НОВИНИ

Шампионският тост на Илиана Раева към гимнастичките (Видео)

bnt avatar logo
от БНТ
10:43, 12.08.2021
11382
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева е доказала, че знае как да изгражда шампиони. В сянка обаче остават моментите на радост, в които тя благодари лично на грациите, дръзнали да покорят най-високите върхове в този много красив, но и в много труден спорт.

На връщане към България след великото изпитание – Олимпийските игри в Токио – Златното момиче от близкото минало вдигна тост в чест на настоящите Златни момичета.

Свидетели на този емоционален момент в самолета към София станаха журналистите от екипа на БНТ.

„Никога досега България в художествената гимнастика във витрината си не е имала златен медал. Направихте го безапелационно. Пет години бяхте най-добрите, по различни стечения на обстоятелствата не взимахте първото място. И аз всеки път казвах на Весето (Весела Димитрова – треньор на ансамбъла) спокойно, олимпийският златен медал е наш“, започна поздравленията си Илиана Раева.

Специално: Златните момичета и техният треньор за покоряването на олимпийския връх в Токио

„Искам да ви кажа, че много се гордея с всички, сигурна съм, че всички българи са много горди с вас. Ще останете завинаги в историята, много ви обичам. Бъдете живи и здрави. За българската художествена гимнастика“, завърши тостът на Илиана Раева.

Малко след това гимнастичките ни станаха свидетели на обичта на феновете, които ги посрещнаха на родна земя с много цветя, скандирания и искрена благодарност.

Шампионско посрещане на златния ансамбъл

Ансамбълът на България спечели златен медал от Игрите, Боряна Калейн се нареди на престижното 5-о място, а Катрин Тасева завърши на 14-а позиция в последното състезание в своята кариера.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ИТН: Не сме проблем, а решение на проблема. Но това явно ще се случи на следващите избори
ИТН: Не сме проблем, а решение на проблема. Но това явно ще се случи на следващите избори
Локомотив (Пловдив) се надява на нова голяма вечер в Европа
Локомотив (Пловдив) се надява на нова голяма вечер в Европа