НОВИНИ

Специално: Златните момичета и техният треньор за покоряването на олимпийския връх в Токио

bnt avatar logo
от БНТ
07:48, 12.08.2021
5795
Чете се за: 01:55 мин.
У нас
Слушай новината

Момичетата, които покориха олимпийския връх в художествената гимнастика, и техният треньор, бяха специални гости в студиото на сутрешния блок на БНТ "Денят започва".

Това е един успех, постигнат с много труд, упоритост и желание за победа, обясни Весела Димитрова, треньор на националния ансамбъл по художествена гимнастика на България.

Аз лично ще прекратя спортната си кариера. Мисля, че трябва да се откажеш, когато си на върха, сподели капитанът на националния ансамбъл Симона Дянкова.

Беше една космическа емоция, радвахме се като деца, споделиха момичетата от ансамбъла за неповторимото изживяване да спечелиш златен медал от Олимпийски игри.

Шампионско посрещане на златния ансамбъл

Въпреки трудностите, ние не се отказахме и продължихме да си усложняваме съчетанието. Рискувахме и спечелихме, споделиха те.

Наистина направихме един рисков ход 20 дни преди Олимпиадата да си усложним съчетанието, но спечелихме, допълни треньорът Весела Димитрова.

Тръгнахме за тази Олимпиада на принципа "всичко или нищо", признаха момичетата.

В "Денят започва" гостуваха още и Боряна Калейн, която представи България в многобоя при индивидуалното участие, както и нейният треньор. Гимнастичката ни сподели дали е доволна от своето представяне на Олимпиадата и какви са нейните цели в бъдеще.

Какви са амбициите на златните момичета от ансамбъла и ще продължи ли пътят им да бъде свързан с художествената гимнастика, вижте целия разговор във видеото.

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хеликоптер с 16 души на борда се разби в Камчатка
Хеликоптер с 16 души на борда се разби в Камчатка
Шведският пример за по-чиста Европа
Шведският пример за по-чиста Европа