НОВИНИ

Слабо захлаждане в близките дни

bnt avatar logo
от Христина Балинска
07:00, 12.08.2021
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Слушай новината

Днес ще бъде слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността и на отделни места в Централна България и в планинските райони от Южна, ще превали и прегърми. Вятърът ще е слаб до умерен, в западната част на страната от запад-северозапад, а в източните райони постепенно ще се ориентира от североизток. Дневните температури слабо ще се понижат и максималните ще бъдат между 31 и 37 градуса.

По Черноморието ще бъде слънчево, след обяд ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места по южното крайбрежие ще превали краткотрайно. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури на въздуха ще бъдат между 29 и 31 градуса. Температурата на морската вода е 26 - 27°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

В планините ще бъде слънчево. В следобедните часове ще има временни увеличения на облачността и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа умерен вятър от северната четвърт. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 26°, на 2000 метра - около 19°.

През следващите дни, до края на тази и в началото на следващата седмица, ще бъде предимно слънчево. Купеста облачност ще се развива след обяд, в петък и събота над отделни планински райони, където е възможно да превали.

Вятърът ще е слаб, от североизток, след събота - от изток-североизток, в източните райони и Дунавската равнина, временно умерен.

Температурите ще се понижат още малко и в събота максималните ще бъдат между 30 и 35 градуса, по Черноморието 26 - 29 градуса. В неделя и понеделник температурите отново ще се повишат.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НС решава как да излезе от сложния казус с изтеглената номинация за премиер на ИТН
НС решава как да излезе от сложния казус с изтеглената номинация за премиер на ИТН
782 са новите случаи на коронавирус за денонощието
782 са новите случаи на коронавирус за денонощието