НОВИНИ

Симон Байлс със силно представяне в квалификациите по спортна гимнастика на Игрите в Париж

Американката обаче получи контузия след прескока

Симон Байлс
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
16:48, 28.07.2024
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Звездата на американската гимнастика Симоне Байлс изглежда получи контузия на крака по време на прескока на олимпийската квалификация по спортна гимнастика в Париж, но достигна лесно до финалите след забележително представяне.

След първите два потока в квалификациите, САЩ води в отборната надпревара, а Байлс има най-добрия резултат от многобоя досега от 59,566 точки пред сънародничките си Суниса Лий и Джордан Чайлс.

Американката беше посрещната добре от феновете в Париж, когато започна своята Олимпиада със силно представяне на греда и земя. Но след това тя започна да накуцва, докато тренира прескок. Тя не беше притеснена, но тълпата ахна, когато разбра, че има физически проблем.

Четирикратната олимпийска шампионка имаше затруднения в Токио преди три години, позовавайки се на проблеми с психичното здраве, но спечели сребро в отборното състезание и бронз на греда.

Когато името на 27-годишната гимнастичка беше обявено в Париж, шумът в препълнената с 15-хилядна зала "Берси" се увеличи значително и тя се усмихна широко. Дори американският рапър Снуп Дог я аплодираше от първия ред сред редица други американски знаменитости.

Байлс започна на греда с впечатляващо тройно завъртане и две перфектни салта, за да спечели с 14.733 точки. Нейното съчетание на земя получи най-високата оценка досега на Игрите - 14.600, преди проблемите ѝ на прескок.

По време на състезателните скокове американката беше с лента на глезена си, но медиите разкриха, че това може да е проблем с прасеца. Тя постигна превъзходна височина на първия скок, въпреки че приземяването не беше перфектно. Вторият й скок беше по-скромен, двойното салто беше направено, въпреки че очевидно изпитваше болка при приземяването.

Въпреки всичко това, тя взе най-добрия резултат на прескок досега в квалификациите - 15.300 точки. Тя изглеждаше по-комфортно по време на смесената успоредка. Байлс обаче накуцваше, когато напускаше залата.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Георги Глушков посети олимпийското село и пожела успех на българските спортисти
Георги Глушков посети олимпийското село и пожела успех на българските спортисти
Организаторите на Париж 2024 се извиниха на християните за пародията на "Тайната вечеря"
Организаторите на Париж 2024 се извиниха на християните за пародията на "Тайната вечеря"