НОВИНИ

Симон Байлс се разплака по време на интервю

Симон Байлс
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:20, 22.10.2021
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Американската гимнастичка Симон Байлс даде емоционално интервю, в което разкри за своята вътрешна битка за психичната си устойчивост. Олимпийската звезда се разплака, докато обсъждаше тази тема в интервю за американска телевизия.

24-годишната състезателка, смятана за най-великата гимнастичка на всички времена, се оттегли от няколко надпревари по време на Олимпиадата в Токио по-рано тази година. Тя не участва и на шампионата на планетата, който се провежда в момента в Япония.

Симон Байлс разкри, че се бори със себе си. Американката е и една от известните спортистки, която постави на дневен ред въпроса за психическото здраве сред състезателите.

„Да не мога да правя нещо, което съм правила винаги, заради всичко, през което съм преминала, е наистина лудост, защото много обичам този спорт. Трудно е. Съжалявам. Не мисля, че хората разбират мащаба на това, през което преминавам. Но след толкова години мога да се гордея със себе си“, сподели искрено Симон Байлс.

Гимнастичката изпитва трудности да скача най-трудните си скокове, заради „изгубването във въздуха“, за което разкри самата тя по време на Игрите в Токио.

„Все още се страхувам от гимнастиката“, каза още олимпийската шампионка.

Тя отново се върна към темата за сексуално насилие, причинено на нея и десетки други момичета от националния отбор, от лекаря на тима Лари Насър. 58-годишният медик беше осъден на доживотен затвор за множество сексуални престъпления.

„В крайна сметка все още преминавам през собствените си проблеми, с които трябва да се справя“, каза още Симон Байлс.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нова ротация на военните ни медици в Мали
Нова ротация на военните ни медици в Мали
Чувствително захлаждане и валежи през почивните дни
Чувствително захлаждане и валежи през почивните дни