НОВИНИ

Симоне Индзаги след класирането за финала в ШЛ: В началото това беше просто една мечта

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:51, 17.05.2023
Чете се за: 03:40 мин.
Спорт
симоне индзаги класирането финала началото беше просто една мечта
Слушай новината

Наставникът на Интер Симоне Индзаги трудно скриваше вълнението си след успеха с 1:0 срещу градския съперник Милан в реванша от полуфиналите на Шампионската лига, който класира неговия тим за първи финал в надпреварата от сезон 2009/10 насам.

По думи на самия Индзаги в началото участието в спора за трофея в най-престижния европейски клубен турнир е било "просто мечта", но нито един човек от "нерадзурите" не е спрял да вярва в осъществяването ѝ.

"В началото това бе просто мечта, но ние не спряхме да вярваме, направихме великолепен спринт към финала и в крайна сметка изиграхме две много добри дербита. Мога само да поздравя момчетата. Още в началото казах, че ще няма да разпределяме силите си между турнирите и ще играем навсякъде докрай. Просто опитваме да се представим по възможно най-добрия начин", заяви италианският специалист.

Треньорът на Интер се изказа много ласкаво и за представянето на своите футболисти и в двата мача срещу Милан, определяйки го като "безупречно"

"Футболистите ни показаха сила, целеустременост, агресия и концентрация. Тя бяха безупречни. От януари насам изиграхме четири дербита и спечелихме всяко едно от тях. Милан бе шампион на Италия и е качествен отбор, но нашите футболисти се представиха великолепно. Те заслужават да се насладят на тези успехи", сподели Индзаги.

Любопитно е да се спомене, че от началото на 2023-а година Милан и Интер са изиграли общо четири двубоя помежду си и всички бяха спечелени от "нерадзурите", което се случва за пръв път от сезон 1973/74 насам.

Симоне Индзаги разкри и дали има предпочитания за това кой измежду Манчестър Сити и Реал Мадрид да бъде съперник на Интер във финала на Шампионската лига на 10 юни в Истанбул.

"И срещу двата отбора ще бъдем аутсайдери в началото, но във футбола всичко е възможно. През миналата година загубихме два пъти от Реал Мадрид, но играхме добре. За Манчестър Сити не мога да ви кажа нищо, което вече не знаете. Ще играем с този, който излезе на терена срещу нас", коментира 47-годишният наставник.

Накрая треньорът на "нерадзурите" разкри, че ще даде ден почивка на своите футболисти и едва след това в тима ще започнат да мисля за предстоящия двубой от Серия "А" срещу новия шампион на Италия Наполи в неделя (21 май).

"Утре футболистите ни ще почиват, защото не са имали ден за разпускане от 1 април насам. Заслужават си го напълно. Ще се съберем отново в четвъртък, тъй като трябва да се подготвяме за мач срещу Наполи", завърши Симоне Индзаги.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стою Стоев от ПП-ДБ бе избран за председател на Комисията по правни въпроси
Стою Стоев от ПП-ДБ бе избран за председател на Комисията по правни въпроси
Борисов: Ако няма кабинет с първия мандат, няма да има и с втория
Борисов: Ако няма кабинет с първия мандат, няма да има и с втория