НОВИНИ

Слънце ни очаква до края на седмицата

слънце очаква края седмицата
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
12:30, 12.10.2023
Чете се за: 02:30 мин.
У нас
Слушай новината

След хладното утро с температури в много райони от страната около нулата, в София - 5°, следобед предстои затопляне - максималните температури ще бъдат между 20° и 25°, в София - около 23°, по Черноморието между 19° и 22°. Ще преобладава слънчево време, в комбинация със слаб вятър с променлива посока.

През нощта ще бъде безоблачно и почти тихо. Минималните температури утре ще бъдат между 7° и 11°, в отделни котловини и низини до 3 - 4°, в София - около 7°.

Максималните ще се повишат, спрямо днес, и ще са от 24° до 29°, в София - около 25°. Ще се задържи предимно слънчево, с временни увеличения на облачността от северозапад. Ще духа слаб северозападен вятър.

И по Черноморието ще остане слънчево, с повече облаци след обяд, но без валежи. Ще духа слаб вятър от запад, който постепенно ще се ориентира от югоизток. Максималните температури ще бъдат между 21° и 23°, а вълнението на морето - 2 - 3 бала.

Слънчево време ще преобладава и в планините, но от северозапад облачността временно ще се увеличи. Ще духа слаб до умерен север-северозападен вятър.

Утре температурите слабо ще се повишат, по-чувствително максималните, които ще са от 15° на Алеко до 20° в Боровец, в Банско 23°.

Слънчево ще бъде и на Балканите утре. Валежи от дъжд се очакват преди обяд само на отделни места в Румъния.

И над по-голямата част от Европа ще бъде слънчево. Значителни валежи от дъжд се очакват на Британските острови. Сняг ще вали в Норвегия и в северните части на Европейска Русия.

Обратно у нас - в събота и неделя ще бъде предимно слънчево, с повече облаци в неделя след обяд. Захлаждане, усилване на вятъра и валежи се очакват в понеделник и през следващите дни, когато максималните ще са в широк интервал - от 12 - 16° в северозападните, до 22 - 23° в югоизточните райони.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Израел няма да отмени обсадата на Газа, докато Хамас не освободи всички пленници
Израел няма да отмени обсадата на Газа, докато Хамас не освободи всички пленници
"Български пощи" предупреждава за забавяне на доставките на пратки до Израел
"Български пощи" предупреждава за забавяне на доставките на пратки до Израел