НОВИНИ

Слънчево и все по-горещо време през новата седмица

предимно слънчево максимални температури 17deg 22deg
Снимка: Татяна Добролюбова
bnt avatar logo
от БНТ
06:55, 09.06.2024
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
Слушай новината

Повишението на температурите ще продължи и днес - минималните ще са между 16° и 21°, а максималните - от 31° до 36°, под 30° ще останат отново само по Черноморието. Ще преобладава слънчево време, с валежи след обяд само на отделни места в планините. Ще духа слаб южен вятър.

По Черноморието след обяд вятърът ще се ориентира от югоизток и ще се усили до умерен. И там ще бъде слънчево, с максимални температури между 24° и 28°. Температурата на морската вода е около 23°. Вълнението на морето ще бъде слабо.

И в планините сутринта ще бъде слънчево, а през деня главно в Рило-Родопската област и в Западна Стара планина ще се развие купеста облачност, но само на отделни места за кратко ще превали дъжд. Ще духа слаб, по високите и открити части – до умерен вятър с посока от запад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 25°, на 2000 метра – около 17°.

Тенденцията към все по-високи температури ще продължи и през новата седмица, на фона на слънчево и почти тихо време и малка вероятност за следобедни валежи главно в планините. Във вторник максималните температури ще са в диапазона от 34° до 39°. В сряда и в Северна България, освен в планинските райони, за кратко ще превали и прегърми и там температурите временно ще се понижат, но в четвъртък максималните в цялата страна ще бъдат над 35°.

Снимка: Татяна Добролюбова

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
19 години по-късно: Още ли е европейско първото евросело в България?
19 години по-късно: Още ли е европейско първото евросело в България?
10 машини не са стартирали в изборния ден във Варна и областта
10 машини не са стартирали в изборния ден във Варна и областта