НОВИНИ

Слънчево на запад, с превалявания на югоизток днес

слънчево запад превалявания югоизток
Снимка: Татяна Добролюбова
bnt avatar logo
от БНТ
05:55, 15.02.2024
Чете се за: 02:22 мин.
У нас
Слушай новината

В Западна и Централна България ще бъде предимно слънчево, докато над източните райони ще се задържи облачно и на отделни места, главно в Югоизточна България, ще превали дъжд. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад, в Източна България - от север-северозапад. Минималните температури в по-голямата част от страната ще са между минус 2° и 3°, в София - около 0°, в източните райони от 4° до 6°, а максималните - между 8° и 13°, в София - около 9°.

По Черноморието облачността ще е значителна, главно по южното крайбрежие с валежи от дъжд. Ще духа умерен, временно силен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще бъдат между 8° и 10°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

В планините от Западна България облачността ще се разкъса и намалее до предимно слънчево. Над останалите планински масиви ще е предимно облачно и на отделни места ще превали слаб сняг. Ще духа умерен и силен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 1°, на 2000 метра - около минус 3°.

През следващите дни в Западна и Централна България ще бъде слънчево и почти тихо. В източните райони ще духа умерен северен вятър, ще преобладава облачно време, на отделни места ще има и слаби валежи от дъжд.

В неделя вятърът и в Източна България ще стихне. От запад ще започне увеличение на облачността, средна и висока. Минималните температури ще са около нулата, а максималните - между 9° и 14°.

В понеделник ще има значителна облачност, на отделни места със слаби превалявания от дъжд, в планините - от сняг. Вятърът ще е слаб, от север. Минималните температури ще се повишат слабо, а дневните ще останат без съществена промяна.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Путин: Байдън е "по предвидим" за Москва от Тръмп
Путин: Байдън е "по предвидим" за Москва от Тръмп
ПСЖ пречупи Реал Сосиедад с две попадения след почивката и взе добър аванс преди реванша
ПСЖ пречупи Реал Сосиедад с две попадения след почивката и взе добър аванс преди реванша