НОВИНИ

Слънчево, с валежи само в югозападните райони

повече слънце валежи последния ден месец
bnt avatar logo
от БНТ
05:55, 08.06.2023
Чете се за: 02:30 мин.
У нас
Слушай новината

Минималните температури днес ще са между 11° и 16°, а максималните - между 25° и 30°.

Ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока облачност. Следобед над западната половина от страната ще се развива купеста, над Югозападна България - купесто-дъждовна облачност и на места там ще превали. На отделни места в планинските райони валежите ще са интензивни и придружени от гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток.

По Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са от 22° до 24°. Температурата на морската вода е от 20° до 22°. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала.

В планините ще преобладава слънчево време. Следобед над масивите от Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевици. Ще духа умерен вятър от юг-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 18°, на 2000 метра - около 11°.

През следващите дни ще преобладава слънчево време. Следобед ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и в петък само на отделни места в западните планински райони ще превали, но в събота и неделя на повече места в Западна и Централна България ще има краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици. Вятърът ще е слаб, по Черноморието - умерен, от север-североизток. Максималните температури ще са между 25° и 30°.

В понеделник повече слънчеви часове ще има в източните райони. Над западната половина от страната въздушната маса ще остане неустойчива, с развитие на конвективна облачност, краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Повишава се вероятността за локални интензивни и значителни по количество валежи, където и дневните температури ще са с 3 - 4 градуса по-ниски. Вятърът ще е слаб от североизток, нощем в много райони временно ще стихва.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Погребват единия от братя Галеви Ангел Христов
Погребват единия от братя Галеви Ангел Христов
Уест Хям победи Фиорентина с гол в последната минута и триумфира в Лигата на конференциите
Уест Хям победи Фиорентина с гол в последната минута и триумфира в Лигата на конференциите