НОВИНИ

Слънчево време и днес

Минималните температури ще са между минус 2° и 3°, максималните - между 7° и 12°

слънчево време
bnt avatar logo
от БНТ
08:00, 02.01.2021
Чете се за: 01:22 мин.
У нас
Слушай новината

В сутрешните часове на отделни места в низините и котловините ще се образуват мъгли. След обяд от югозапад облачността ще започне да се увеличава. Ще духа слаб, в Източна България - умерен югоизточен вятър.

Атмосферното налягане ще е без съществена промяна и ще остане близко до средното за януари.

В планините ще бъде предимно слънчево, но след обяд от югозапад ще се заоблачи. Ще духа умерен южен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 8°, на 2000 метра – около 0°.

През нощта срещу неделя от юг ще започнат валежи, по-съществени в крайните южни райони, а в неделя слаб дъжд ще превали и на места в останалата част от страната. Вятърът ще е слаб, в Източна България - умерен, от югоизток, по-късно през деня - от юг. Температурите ще се повишат.

В понеделник времето ще е облачно, на много места с валежи от дъжд. Повишена вероятност за значителни количества има в югозападната половина от страната.

Във вторник валежите ще спрат, а облачността ще се разкъса и ще намалее. Вятърът за кратко ще е от запад-северозапад, слаб, в Дунавската равнина - до умерен.

В сряда ще има разкъсана облачност, на места до слънчево. Вятърът отново ще придобие южна компонента. Ще се понижат сутрешните температури, а дневните слабо ще се повишат.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
274 случая на коронавирус при 2447 теста
274 случая на коронавирус при 2447 теста
В близките дни времето ще остане по-топло от обичайното
В близките дни времето ще остане по-топло от обичайното