НОВИНИ

Слънчево време и днес

слънчево време
bnt avatar logo
от БНТ
05:55, 02.05.2023
Чете се за: 02:02 мин.
У нас
Слушай новината

Минималните температури ще бъдат между 5° и 10°, в София - около 6°, а максималните - между 20° и 25°, в София - около 21°, по Черноморието - от 14° до 16°.

Ще бъде предимно слънчево. След обяд над планинските райони от Западна България ще се развие купеста облачност, но вероятността за валежи е малка. Ще духа умерен югоизточен вятър. Привечер от югозапад облачността, средна и висока, ще започне да се увеличава.

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са по-ниски спрямо вътрешността на страната, от 14° до 16°. Температурата на морската вода е 12 - 13°. Вълнението на морето ще е 1 - 2 бала, с тенденция да се усилва.

В планините ще бъде предимно слънчево, след обяд над масивите от Западна България с развитие на купеста облачност, но вероятността за валежи е малка. Ще духа силен югоизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 13°, на 2000 метра - около 6°.

В сряда и четвъртък ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има валежи, придружени от гръмотевици. Възможно е да са локално интензивни и значителни по количество, с градушки. Дневните слабо ще се понижат.

В петък на места в Западна и Централна България, повече в планините, в следобедните часове отново ще превали и прегърми. В източните райони ще бъде с променлива облачност и умерен североизточен вятър.

В събота, 6 май, се очаква да преобладава слънчево време с малка вероятност за валежи. Максималните температури ще се повишават.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След опита за атентат срещу Гешев - премиерът свиква извънредно съвещание
След опита за атентат срещу Гешев - премиерът свиква извънредно съвещание
Лука Бресел пренаписа историята и е новият световен шампион по снукър
Лука Бресел пренаписа историята и е новият световен шампион по снукър