НОВИНИ

Слънчево време на Гергьовден, с изолирани следобедни превалявания

слънчево време гергьовден изолирани следобедни превалявания
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
07:00, 06.05.2023
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

Ще бъде предимно слънчево. Преди обяд временни увеличения на облачността ще има над Югоизточна България. След обяд на много места ще се развива купеста облачност и в отделни райони ще има превалявания от дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще бъдат между 7° и 12°, в София - около 7°, а максималните - между 18° и 23°, на морския бряг - от 15° до 19°.

По Черноморието облачността ще е променлива, по-значителна над южното крайбрежие и там ще има слаби превалявания от дъжд. Ще духа умерен вятър от североизток. Максималните температури ще са от 15° до 19°. Температурата на морската вода е от 13° до 15°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

В планините преди обяд ще е слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност и на места ще има превалявания от дъжд, над 2300 метра дъждът ще се примесва със сняг. Ще духа умерен вятър от североизток. Максималната температура на 1200 метра ще е около 11°, на 2000 метра - около 5°.

В неделя и понеделник температурите ще останат без съществена промяна - в Западна и Централна България дневните ще достигат 23 - 24°, в Източна ще остават по-ниски. Сутрин ще бъде предимно слънчево, но около и след обяд само в отделни райони, а през втория ден на много места в Западна България ще превали и прегърми.

Във вторник ще проникне по-студен въздух и дневните температури ще се понижат, по-съществено в североизточната половина от страната. Ще бъде предимно облачно, на много места с превалявания.

И в сряда ще се задържи хладно за сезона и по-често облачно, но валежите ще намалеят.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Празнуваме Гергьовден
Празнуваме Гергьовден
БНТ със специална програма в Деня на храбростта
БНТ със специална програма в Деня на храбростта