НОВИНИ

Слънчево време със следобедни превалявания на места

слънчево време следобедни превалявания места
Снимка: БТА/Архив
bnt avatar logo
от БНТ
13:33, 06.06.2023
Чете се за: 02:10 мин.
У нас
Слушай новината

В следобедните часове превалявания и гръмотевици се очакват само в планинските райони от Западна България. В останалата част от страната ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Максималните температури ще бъдат между 23° и 28°, на морския бряг - от 21° до 23°.

През нощта валежите навсякъде ще спрат, а вятърът временно ще отслабне. Температурите в сряда ще останат без съществена промяна - минималните от 9 до 17 градуса, а максималните - между 23° и 28°. Ще преобладава слънчево време с превалявания и гръмотевици главно в планинските райони от страната, на повече места в Западна България. Вятърът ще е слаб, в Източна България - умерен, от изток.

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Максималните температури ще са от 20° до 22°. Температурата на морската вода е 19 - 21°. Вълнението на морето ще е около 3 бала.

Подходящи условия за туризъм в планините и в сряда - и там ще преобладава слънчево време, с изключение на масивите от Западна България, където в следобедните часове на места ще превали и прегърми. Ще духа умерен вятър от изток-югоизток, по най-високите върхове, където максималните температури ще бъдат около 3 градуса - от юг-югозапад.

На Балканите валежи, на места интензивни и придружени от гръмотевици, ще има в сряда в западните и централните части от полуострова.

У нас в четвъртък и петък превалявания и гръмотевици ще има отново главно в планинските райони от Западна България, но след това се повишава вероятността за валежи и гръмотевични бури на повече места в страната. Температурите слабо ще се повишат.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Николай Денков: Днес можем да сложим край на политическото безвремие
Николай Денков: Днес можем да сложим край на политическото безвремие
Петков: Денков и Габриел ми вдъхват доверие, че съединението е възможно, когато най-талантливите работят заедно
Петков: Денков и Габриел ми вдъхват доверие, че съединението е възможно, когато най-талантливите работят заедно