НОВИНИ

Слънчево време, със сутрешни мъгли, на места трайни

слънчево време сутрешни мъгли места трайни
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
05:55, 30.11.2023
Чете се за: 03:02 мин.
У нас
Слушай новината

Минималните температури ще бъдат между минус 4° и 3°, в София - около минус минус 4°. В сутрешните часове в много райони ще бъде с мъгли, които в западните райони от Дунавската равнина и Горнотракийската низина, както и в котловините от Югозападна България, ще се задържат почти през целия ден.

Над останалата част от страната, ще преобладава слънчево време, след обяд – с разкъсана средна и висока облачност. Ще духа слаб, в източните райони и Предбалкана - умерен югозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 7° и 12°, по-ниски в районите с трайни мъгли, в София - около 5°.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще духа до умерен вятър от югозапад. Максималните температури ще бъдат от 9° до 12°. Температурата на морската вода е около 10°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

В планините ще преобладава слънчево време, след обяд с разкъсана средна и висока облачност. Ще духа силен, по билата и временно бурен вятър от югозапад. Температурите ще се повишат и на височина 1200 метра максималната ще бъде около 6°, на 2000 метра - около 1°.

В петък и събота със слаб до умерен, в Източна България - временно силен, югозападен вятър ще се пренася по-топъл въздух и минималните температури навсякъде ще са над нулата, а максималните в повечето райони ще са между 13° и 18°. Сутринта в низините и котловините, защитени от вятъра, ще се образуват мъгли или ниска облачност. В западната част на Дунавската равнина и на Горнотракийската низина през по-голямата част от деня ще се задържа облачно и мъгливо и там максималните температури ще остават по-ниски, от 5°до 10°. Над останалата част от страната ще преобладава слънчево време.

Във вечерните часове в събота от северозапад облачността ще се увеличава и през нощта срещу неделя ще започнат валежи от дъжд, а от северозапад ще нахлува по-студен въздух.

В неделя ще бъде ветровито и облачно, с валежи, ве още предимно от дъжд. Температурите ще са с много малък дневен ход. Вечерта и през нощта срещу понеделник, с продължаващото застудяване, дъждът ще преминава в сняг.

В понеделник валежите ще спрат, облачността от северозапад ще се разкъсва, временно и ще намалее. Вятърът чувствително ще отслабне, но застудяването ще продължи.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Празнуваме Андреевден, денят започва да расте
Празнуваме Андреевден, денят започва да расте
Реал Мадрид обърна Наполи и си осигури челната позиция в група "С" в Шампионска лига
Реал Мадрид обърна Наполи и си осигури челната позиция в група "С" в Шампионска лига