НОВИНИ

Слави Бинев беше назначен за първи вицепрезидент на Eвропейския таекуондо съюз

Председателят на Българската федерация по таекуондо получи сертификат от президента на европейската централа Сакис Прагалос

Слави Бинев
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
21:03, 08.03.2024
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Председателят на Българската федерация по таекуондо (БФТ) Слави Бинев официално бе назначен за първи вицепрезидент на ETU (европейския таекуондо съюз). Това стана лично от президента на европейската централа Сакис Прагалос, който връчи сертификата на Бинев на пресконференция в София.

Специални гости на срещата с журналисти бяха вицепрезидентът на ЕТU Фред Буийтенхуйс, генераният секретар на европейската централа Антонио Барбарино и главният секретар на БФТ Александър Минев. Българската столица за втори пореден път е домакин на олимпийската квалификация по таекуондо, а финалистите от всяка категория ще спечелят квота за олимпийските игри в Париж 2024.

"Пръв сред равни. Имаме шестима вицепрезиденти. От тука нататък не е нужно някой да бъде специално оторизиран да представя президента. Разбира се, това е голяма отговорност, защото трябва да го представя по най-добрия начин. Ние ще бъдем една от държавите, които ще направят модата в таекуондото в Европа. Вървим в правилната посока. Европа може да застане срещу целия свят и да победи в таекуондо. Да станеш европейски или вице-европейски моментално те нарежда сред лидерите за олимпийски злато. Квалификацията в Европа е от най-тежките", коментира новия си пост в европейското таекуондо и предстоящите квалификации Слави Бинев.

Четиримата български бойци, които ще се борят за олимпийските квоти са: Християн Георгиев (58 кг.), Митко Джордев (68 кг.), Александра Георгиева (49 кг.), Мартина Атанасова (57 кг.). В надпреварата заявки за участие са подали 140 състезатели в осемте олимпийските категории и още 35 състезатели в пара категориите. Надпреварата се провежда в спортната зала в гр. Елин Пелин, която благодарение на БФТ придоби един уникален европейски вид.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Макс Верстапен ще стартира от първа позиция в Гран При на Саудитска Арабия
Макс Верстапен ще стартира от първа позиция в Гран При на Саудитска Арабия
Гриша Ганчев пред БНТ за Конгреса: Не ме занимавайте с глупости (ВИДЕО)
Гриша Ганчев пред БНТ за Конгреса: Не ме занимавайте с глупости (ВИДЕО)