НОВИНИ

Славия и Локомотив Пд откриват 3-ия кръг в efbet Лига

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:58, 21.08.2020
Чете се за: 01:25 мин.
Футбол
славия локомотив откриват кръг efbet лига

Тази вечер на стадиона в квартал "Овча Купел" двата отбора излизат в интересен двубой, но и с мисъл за Лига Европа.

През седмицата и двата отбора се разделиха с ключови футболисти като Георги Йомов пое от Славия в посока ЦСКА, а Йосип Томашевич се раздели с Локомотив ПД, за да премине в Атромитос.

Сблъсъкът между двата отбора ще бъде малко по-особен предвид факта, че следващата седмицата и за двата тима предстои мач от първия квалификационен кръг на Лига Европа.

Домакините от Славия не започнаха по най-добрия начин новата кампания. "Белите" допуснаха късно изравняване от Черно Море на старта, а миналата седмица загубиха неприятно с 3:0 при гостуването си на Лудогорец.

Аут от двубоя е Раослав Кирилиов, но се очаква Ивайло Димитров да бъде на линия. Новодошлият Радослав Терзиев също може да дебютира тази вечер.

Филип Кръстев, който стана най-младият капитан в Първа лига, се очаква отново да бъде движещата сила за отборът на Златомир Загорчич.

Остава неясна ситуацията около Калоян Кръстев. Нападателят се очакваше да премине в третодивизионния италиански Санбенедетезе, но за момента не е сигурни дали трансферът ще се осъществи.

За гостите от Пловдив няма сериозни няма кадрови трудности като през седмицата "смърфовете" подписаха с Кристаин Илич, който ще има нелеката задача да замени напусналия Томашевич.

"Черно-белите" започнаха сезона с трофей, надигравайки шампиона Лудогорец в мача за Суперкупата. Последва обаче неприятна загуба в първия кръг на новото първенство в градското дерби с Ботев.

Все пак миналата седмица, момчетата на Бруно Акрапович записаха първия си успех, след 2:1 у дома срещу Ботев Враца. Победата срещу "врачани" обаче не дойде никак лесно, което подсказва, че Локомотив още търси формата си.

Положителното за тях е, че капитана им Димитър Илиев има реализирани шест гола в последните седем мача срещу Славия. От друга страна, неговият партньор в атаката Анте Аралица продължава да се намира в труден период като хърватинът вече в десет двубоя не се е разписвал.

Статистиката сочи, че последните три двубоя на стадиона в "Овча Купел" между двата отбора не са излъчили победител. В допълнение, Локомотив Пд не е губил при последните си седем гостувания в столицата.

Очакванията са за интересен двубой между два тима, практикуващи приятен стил на игра. И Славия и Локомотив Пд обаче ще имат едно наум за мачовете от Лига Европа, идната седмица, а това може да ги принуди ад подходят с една идея по-предпазливо в мача.

Началото на вълнуващата битка, с която се открива 3-ия кръг в efbet Лига, е от 20ч.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Просветният министър и родители в диалог за старта на новата учебна година
Просветният министър и родители в диалог за старта на новата учебна година
Възобновиха археологическите разкопки на "Хераклея Синтика" край Петрич
Възобновиха археологическите разкопки на "Хераклея Синтика" край Петрич