НОВИНИ

Смени в ръководствата на НЕК, АЕЦ "Козлодуй - Нови мощности", Мини "Марица -изток" и ICGB

Рокадите са следствие на решения на Съвета на директорите на "Български енергиен холдинг"

ток
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:16, 15.04.2024
Чете се за: 02:52 мин.
У нас
Слушай новината

С поредица от свои решения ръководството на "Български енергиен холдинг" извърши смени в ръководствата на стратегически за страната енергийни обекти.

  • „Мини Марица-изток“ ЕАД

Днес, 15.04.2024 г., с решение на Съвета на директорите (СД) на „Български Енергиен Холдинг” ЕАД е извършена промяна в ръководството на „Мини Марица-изток“ ЕАД. На мястото на инж. Илза Чинкова, като член на Съвета на директорите, застава Тодор Тодоров. С решение на СД на „Мини Марица-изток“ ЕАД от днес, той е избран за изпълнителен директор. Тодор Тодоров е заемал длъжността изпълнителен директор на „Мини Марица-изток“ ЕАД от януари 2009 г. до февруари 2011 г., както и през януари 2022 г.

  • Национална електрическа компания

На мястото на Момчил Ванов, като член на Съвета на директорите, застава Деян Иванов. Работата му е тясно свързана със сектор Енергетика – бил е главен експертен сътрудник в Парламентарната комисия по енергетика, член на УС на Фонд „Енергийна ефективност и възобновяеми източници“, а от февруари 2017 г. до юни 2018 г. е Председател на СД на БНЕБ ЕАД.

  • „АЕЦ Козлодуй - Нови мощности“ ЕАД

„Български Енергиен Холдинг“ ЕАД взе решение и за приемане оставката на Свилен Спасов като член на СД на „АЕЦ Козлодуй - Нови мощности“ ЕАД. В СД на дружеството влиза Георги Добрев, който е с дългогодишен опит в областта на енергетиката, като от август 2020 г. до февруари 2022 г. е член на КЕВР, а от декември 2014 г. до август 2020 г. заема длъжността член на СД на „АЕЦ Козлодуй - Нови мощности“ ЕАД.

  • „АЙ СИ ДЖИ БИ” АД (ICGB) - компанията - оператор на газовата връзка с Гърция

Промяна е гласувана и в Надзорния съвет на „АЙ СИ ДЖИ БИ” АД – на мястото на Момчил Ванов, като член на Надзорния съвет влиза Румяна Петрова. Нейният професионален път също е в областта на Енергетиката, като е заемала следните длъжности в Дирекция „Правна“ в „Булгаргаз” ЕАД – главен юрисконсулт, заместник директор Дирекция и директор Дирекция. Предстои свикване на Общо събрание на акционерите на „АЙ СИ ДЖИ БИ” АД за вземане на решение.

Промените влизат в сила от деня на вписване на решенията в Търговския регистър към Агенцията по вписвания, до провеждане на нови конкурсни процедури, посочват от БЕХ.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Гърция направиха генерална репетиция по запалването на факела с олимпийския огън
В Гърция направиха генерална репетиция по запалването на факела с олимпийския огън
Удължиха забраната за износ на инсулин и детски антибиотици с още един месец
Удължиха забраната за износ на инсулин и детски антибиотици с още един месец