НОВИНИ

София Кенин е последната полуфиналистка на Ролан Гарос

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:23, 08.10.2020
Чете се за: 00:37 мин.
Тенис
софия кенин последната полуфиналистка ролан гарос

Шампионката от Australian Open 2020 спечели мачът си от 1/4 финалите срещу своята сънародничка Даниел Колинс с 6:4, 4:6, 6:0 и за първи път в кариерата си се класира за топ 4 в Париж.

Кенин започна мача уверено и в петия гейм проби за 3:2 в своя полза. Това се оказа и единствения пробив в първата част, която отиде на сметката на, родената в Москва тенисистка след 6:4.

Във втория сет събитията бяха на път да се повторят, когато Кенин проби отново за 3:2, но този път Колинс реагира светкавично и изравни за 3:3.

57-та в света американка, за втори път взе подаването на съперничката си в десетия гейм, за да изравни резултата в сетовете.

,В решителната част, поставената под номер 4, Кенин пое инициативата от самото начало и набързо дръпна с 4:0. В този момент Колинс поиска медицински таймаут, заради някакви здравословни проблеми, но въпреки това не спря устрема на София.

Шампионката от Australian Open осъществи още един пробив след подновяването и в край на сметка стигна до победата без да дава дори гейм на своята сънародничка.

В спор за място на финала, Кенин ще се изправи срещу двукратната шампионка от Уимбълдън , Петра Квитова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пускат зрители на Мастърс 1000 турнира в Париж
Пускат зрители на Мастърс 1000 турнира в Париж
Франк Де Бур с фалстарт начело на Нидерландия
Франк Де Бур с фалстарт начело на Нидерландия