НОВИНИ

София Кенин надделя над Квитова и ще спори за втори трофей от Шлема през годините

Борил Гочев
от Борил Гочев
00:01, 09.10.2020
Чете се за: 00:59 мин.
Тенис
софия кенин надделя квитова спори втори трофей шлема годините

Американката спечели много оспорвана битка с двукратната шампионка от Уимбълдън, Петра Квитова и в събота следобед ще има шанс да стигне до втората си титла от Големия Шлем през годината.

Двубоят започна с леко предимство за Кенин, която осъществи два ранни пробива, за да поведе с 4:1 гейма.

Квитова обаче отговори на предизвикателството и на свой ред взе подаването на американката, намалявайки пасива си на 4:3.

В осмия гейм чехкинята беше много близо до това да стигне и до изравняване, но шампионката от Australian Open показа завидно хладнокръвие, за да се добере до 5:3.

Квитова, безпроблемно, стигна до 4:5, но след това Кенин също не даде никакви шансове на своята опонентка и при втория си сетбол затвори първата част след 39 минути на корта.

Във втория сет битката продължи с пълна сила. Кенин беше изправена пред точка за пробив в третия гейм, но се справи. Още в следващия гейм американката нанесе своя удар, пробивайки за 3:2.

След това, четвъртата поставена, за пореден път демонстрира класата си, спасявайки четири точки за пробив, за да поведе с 4:2.

Квитова обаче беше готова да се бори докрай и все пак стигна до скъпоценния пробив в последния възможен момент, изравнявайки за 5:5.

За съжаление на чехкинята обаче, тя не успя да използва този подем и допусна нов пробив, за 6:5 в полза на Кенин.

При втория си опит да затвори мача, американката беше безпогрешна и след 1 час и 46 минути игра со осигури място на втори финал от Шлема през 2020.

Така на финала на Ролан Гарос 2020 при жените, една срещу друга застават София Кенин и голямата изненада в турнира, Ига Швьонтек.

Коя ще бъде новата шампионка в Париж ще стане ясно в събота следобед, а тази крайно интересна битка ще може да проследите НА ЖИВО в ефира на БНТ 3!!!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
516 случая на коронавирус при 5209 теста
516 случая на коронавирус при 5209 теста
Ига Швьонтек е първата финлистка в Париж
Ига Швьонтек е първата финлистка в Париж