НОВИНИ

Софийската школа по лека атлетика "Дарко Тим" завърши успешно включването си в европейска инициатива за адаптиран спорт

софийската школа лека атлетика дарко тим завърши успешно включването европейска инициатива адаптиран спорт
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
18:48, 28.12.2023
Чете се за: 02:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Софийската школа по лека атлетика "Darko Team" успешно приключи 18-месечната европейска инициатива за адаптиран спорт, като клубът се включи в програмата - U.D.G.S - "Обединени в многообразието чрез масов спорт".

По време на проекта треньори и доброволци от школата посетиха обучения за адаптиран и масов спорт в Испания, Гърция и Полша, а в София организираха четири спортни събития за младежи в неравностойно положение.

През октомври над 20 деца и младежи със специални образователни потребности участваха в щафетно състезание - 2x50 метра. В него всяко дете бяга с доброволец на школата, а на финала всички получиха медали за усилията си.

След приключване на спортните събития партньорите поставиха отлична оценка за работата на Darko Team и съвместно изработиха наръчник с десет правила за провеждане на адаптирани спортни занимания.

"В Darko Team вярваме, че атлетиката е за всички и всички имат нужда от поне малко атлетика в живота си. Нашите тренировки са насочени към всички – независимо дали имат спортен опит, талант да станат велики шампиони или просто искат да се движат и да се забавляват чрез спорт.

Участието ни е програмата - U.D.G.S - "Обединени в многообразието чрез масов спорт" донесе много знания на нашите треньори като успяхме да разменим и много добри практики с нашите международни партньори", заяви Милена Миткова, която е член на управителния съвет на спортен клуб „Дарко Тим“.

Координатор на програмата U.D.G.S - "Обединени в многообразието чрез масов спорт" е испанската асоциация EUEXIA, а освен Darko Team партньори са още полската организация Stowarzyszenie Nasza Siódemka, италианската SOS Europa, както и един от водещите клубове за адаптиран спорт в Гърция - Кинитико Ергастири (Илиопулис). Този проект е част от образователната програмата Erasmus + и се финансира от Европейската комисия.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун нареди ускорена подготвка за война
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун нареди ускорена подготвка за война
Иван Чепаринов се нареди 16-и на световното по ускорен шахмат
Иван Чепаринов се нареди 16-и на световното по ускорен шахмат