НОВИНИ

Спасиха трима души от удавяне на плаж Корал

спасиха трима души удавяне плаж корал
Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
17:23, 23.08.2021
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
Слушай новината

Трима души са били спасени от удавяне днес на плаж Корал. Инцидентът става около 13.30 ч. в неохраняемата зона на северната част на ивицата.

Жена съобщава на близкия спасителен пост, че във водата има момиче, което бедства и има нужда от помощ. Спасителите мигновено взимат буй и тръгват към мястото. Влизат във водата и стигат до мъж от плажа, който е влязъл да помага на момичето, разказват свидетели.

Мъжът пък съобщил, че по-навътре има още двама души, които също се давят. Изкарват на брега първата жена, след което се отправят към двамата давещи се. Единият пострадал бил в много тежко състояние, почти в безсъзнание.

С плуване единият спасител го изкарва на брега, докато другият помага на втория пострадал. Всичко завършва успешно, благодарение на навременната реакция на спасителите и техните действия.

От своя страна морските спасители апелират изключително много да се внимава в най-северната част на плажа, тъй като има много силно течение навътре. Призовават да не се пускат деца без придружител в морето, да се стои близо до брега и летовниците да се къпят в охраняемата зона.

Автор: Давид Сукнаров

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Километрични опашки от желаещи да избягат от Афганистан
Километрични опашки от желаещи да избягат от Афганистан
Доведеният баща на откритото в кладенец мъртво момиче остава в ареста
Доведеният баща на откритото в кладенец мъртво момиче остава в ареста