НОВИНИ

Спокойна е ситуацията около сараите на Доган

Борислава Алексова
от Борислава Алексова , Репортер: Давид Сукнаров
09:49, 02.09.2024
Чете се за: 03:25 мин.
У нас
Снимка:
Слушай новината

Спокойна е ситуацията около сараите на Доган, на фона на напрежението пред Централната избирателна комисия между двете крила на ДПС - на Доган и на Пеевски.

Необичайно спокойно спрямо последните 4 дни е пред резиденция Росенец край Бургас. Няма нито един симпатизант на ДПС и привърженик на Ахмед Доган, а само полиция и журналисти. Паркингът, който също беше пълен през последните дни, е празен. Изглежда, че няма абсолютно никого.

Вчера екип на БНТ успя да влезе вътре в резиденцията, след разрешение на Данаил Папазов, който е собственик по документи на този имот и призова Ахмед Доган да го напусне.

Няма потвърждение дали Ахмед Доган все още е в резиденцията официално. Пред БНТ охранител на имота заяви, че почетният председател на ДПС е напуснал лятната резиденция в Росенец. Охранителят не знае с какво Ахмед Доган е напуснал сградата, но уточни, че това се е случило в следобедните часове вчера.

Мъжът заяви, че той е единственият човек останал в т. нар. сараи. Собственикът на имота също го няма, бил във Варна, каза още охранителят.

По-рано днес пред резиденцията в Росенец пристигна озеленителна фирма, която се грижи за оранжерията, но не беше допусната от охраната.

Спокойна е ситуацията и в столичния квартал "Бояна", където се намират т.нар. сараи на почетния председател на ДПС, Ахмед Доган, има засилено полицейско присъствие, а "Стар Беловодски път", улицата на която се намира имотът, е отцепена и в нея се допускат само хора, които са с адресна регистрация. Тук няма нито един симпатизант, член или активист на Движението за права и свободи. Не такава беше ситуацията обаче в събота, когато се проведе така наречения "Поход на демокрацията" до хотел Берлин, който се смята за резиденция на Делян Пеевски, който се превърна в политически противник на Ахмед Доган. Бяха направени поредни опити за влизане в имота, те обаче се оказаха неуспешни. Междувременно пък, собственикът на двата имота, Данаил Папазов, отново призова членовете на ДПС да изготвят списък с личните вещи на Ахмед Доган, както и с документите, които следва да бъдат изнесени от имотите и призова Доган да ги напусне.

Вижте прякото включване на Давид Сукнаров и Борислава Алексова

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В цяла Украйна е обявена въздушна тревога
В цяла Украйна е обявена въздушна тревога
ЦИК се събира на извънредно заседание в 10.30 ч.
ЦИК се събира на извънредно заседание в 10.30 ч.