Срещата Путин-Байдън в цифри: 800 дипломати, 1900 охранители, 3000 журналисти

от БНТ , Източник: БГНЕС
15:09, 15.06.2021
Чете се за: 02:12 мин.
САЩ
срещата путин байдън цифри 800 дипломати 1900 охранители 3000 журналисти
Снимка: Архив/ БГНЕС
Слушай новината

Делегациите на Русия и САЩ на срещата на върха в Женева ще включват стотици хора - общо около 800 души. Това съобщи вестник "Tagblatt“.

Около 1000 военнослужещи и около 900 полицаи ще осигуряват сигурността в града. Служители на реда са ангажирани не само от Женева, но и от други кантони. Очакват се около 3000 представители на медиите, пише вестникът.

Швейцарските ВВС извършват засилено наблюдение на въздушното пространство в сътрудничество с италианските и френските военновъздушни сили. Зоната за безопасност обхваща не само Женева, но и част от въздушното пространство на съседна Франция. Системи за противовъздушна отбрана са инсталирани по брега на Женевското езеро близо до вила "Ла Гранж", където в сряда ще се проведе срещата на руския президент Владимир Путин и американския му колега Джо Байдън.

Вилата „Ла Гранж“ - в подготовка за срещата между Путин и Байдън (Снимки)

Байдън ще пристигне в Женева днес в 16.15 ч. Вечерта той ще се срещне с президента и външния министър на Швейцария. Американският президент ще отседне в петзвездния хотел "Интерконтинентал".

Инициативата за провеждане на срещата в Женева дойде от Вашингтон. Както беше съобщено по-рано в Кремъл, президентите ще обсъдят състоянието и перспективите за по-нататъшно развитие на двустранните отношения, въпроси за стратегическата стабилност, както и актуални въпроси от международния дневен ред, включително взаимодействие в борбата срещу пандемията от коронавируса и уреждането на регионални конфликти. Това ще бъде първата лична среща между Путин и Байдън след встъпването в длъжност на последния за президент на САЩ.

КАКВО ЩЕ СЕ СЛУЧИ НА СРЕЩАТА БАЙДЪН-ПУТИН?

СЛЕДЕТЕ ПО БНТ1 ИЛИ НА BNTNEWS.BG ОТ НАШИТЕ СПЕЦИАЛНИ ПРАТЕНИЦИ В ЖЕНЕВА АЛЕКСАНДЪР МАРКОВ И ВЛАДИМИР БОГДАНСКИ

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Предстои мач от „тежка категория“: Франция - Германия
Предстои мач от „тежка категория“: Франция - Германия
ЦИК възложи на "Сиела Норма" обслужването на машините за гласуването
ЦИК възложи на "Сиела Норма" обслужването на машините за гласуването