НОВИНИ

Станислав Генчев: Нямаме оправдание

Борил Гочев
от Борил Гочев
20:03, 20.12.2021
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
станислав генчев нямаме оправдание
Слушай новината

Старши треньорът на Лудогорец Станислав Генчев заяви, че разградчани нямат оправдание за загубата с 0:1 от ЦСКА като гост в последния мач на тима за календарната 2021 година.

Младият наставник отчете липсата на концентрация у своите футболисти като основна причина за поражението.

"Нямаме оправдание. Получи се повече мач на нерви и на агресия, а ЦСКА имаше предимство в агресията. Една грешка реши мача. ЦСКА започнаха влязоха по-агресивно в мача. Ние им отговорихме през второто полувреме, но не показахме, че искаме по-силно победата. Отношението и концентрацията на футболистите бяха проблем. Направихме много глупав фаул, от който ни вкараха гол. След това направихме и грешка, че оставихме сам най-опасния футболист на ЦСКА при центрирания и бяхме наказани", започна Генчев.

Специалистът даде още и своето обяснение затова защо "орлите" не са създали нищо в предни позиции в двубоя на "Българска армия".

"Напрежението се отрази на футболистите и затова не доразвихме атаките. Хубаво е, че вече приключваме, защото се насъбраха контузени футболисти, а и се получиха две загуби, които покачиха напрежението. Футболистите имат нужда от време да си съберат мислите и да си върнат концентрацията. Хубаво е, че завършваме с преднина пред противника, но тя определено трябваше да бъде по-голяма. Това не трябва да ни притеснява. По-притеснителното е начина, по който загубихме последните два мача. Преднината дали е 2 или 5 точки няма значение, важна е нашата игра. Ако играем добре, ще бъдем спокойни", коментира Станислав Генчев.

Накрая треньорът на Лудогорец отказа да коментира дали ще има пристигащи или напускащи футболисти през зимния трансферен прозорец.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ВАС: Шофьор, отказал тест за алкохол и дрога, ще отговаря за две нарушения
ВАС: Шофьор, отказал тест за алкохол и дрога, ще отговаря за две нарушения
Стойчо Младенов: Изиграхме супер мач, всичко е срещу нас
Стойчо Младенов: Изиграхме супер мач, всичко е срещу нас