НОВИНИ

ЦСКА надви Лудогорец и се доближи само на две точки от разградчани

Борил Гочев
от Борил Гочев
18:19, 20.12.2021
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
цска надви лудогорец доближи две точки разградчани
Слушай новината

Отборът на ЦСКА спечели с минималното 1:0 дербито срещу Лудогорец и по този начин ще посрещне новата година само на две точки от върха в родната Първа лига.

Единственото попадение за "червените" реализира техният капитан Юрген Матай в 77-та минута, след като засече с глава центриране от пряк свободен удар на Томас Лам.

Футболистите на Стойчо Младенов стояха по-добре на терена на стадион "Българска армия", като имаха шансове далеч по-рано да открият резултата.

В 14-та минута удар на Вилдсхут се отби от страничната греда, а по-късно пък изстрел на Йомов пък бе отразен от стража на Лудогорец Серджио Падт.

От друга страна гостите от Разград създадоха твърде малко в предни позиции, а най-добрият им шанс дойде в края на първата част, когато Десподов изведе Ихинио Марин, но вратарят на ЦСКА Густаво Бусато скъси дистанцията и блокира удара.

"Зелените" не се възползваха дори и от численото си превъзходство в заключителните 12 минути на срещата, след като Карол Мухар бе изгонен за втори жълт картон в 88-та минута.

Впоследствие двубоят отиде отвъд 100-та си минута, тъй като в началото съдията Валентин Железов назначи 8-минутно продължение заради запалване на фойерверки от страна на домакинските привърженици в началото на втората част, което наложи временно спиране на играта.

В добавеното време на срещата пък се стигна и до ескалация на напрежението между двата тима, тъй като Игор Пластун от отбора на гостите обвини Иван Турицов в умишлено бавене на времето. Голмайсторът Матай се опита да успокои украинеца, но вместо това двамата се спречкаха, а след това към тях се присъединиха и останалите футболисти на двата тима и част от треньорските щабове.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
По-високи пенсии от Коледа - какво се променя?
По-високи пенсии от Коледа - какво се променя?
Папа Франциск заклейми домашното насилие
Папа Франциск заклейми домашното насилие