НОВИНИ

Статуя на Коби Брайънт беше поставена на мястото на трагичната катастрофа

Коби Брайънт
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
10:44, 27.01.2022
Чете се за: 03:05 мин.
Спорт

Скулпторът Дан Медина представи статуя на баскетболната легенда на Лос Анджелис Лейкърс Коби Брайънт и дъщеря му Джиана, в близост до мястото на катастрофата с хеликоптер две години след голямата трагедията.

73-килограмовата бронзова статуя е поставена временно, но авторът се надява нейна постоянна версия да бъде поставена на видно място в Лос Анджелис. Той занесе статуята на мястото в Калифорния, където загинаха девет души.

„Решението е само мое, никой не ме е молил да го правя. Днес беше специален, защото станах свидетел на много от това. Хората идваха и си тръгваха с удовлетворение“, сподели Дан Медина.

Имената на деветте жертви на катастрофата са гравирани върху основата на статуята, която включва и надпис на известния цитат на Коби Брайънт: „Героите идват и си отиват, но легендите са вечни“. На статуята са изобразени баскетболистът и неговата дъщеря, които "гледат" към града.

Всички пътници на борда загинаха при катастрофата с хеликоптера, в това число Коби Брайънт, 13-годишната му дъщеря Джиана, треньорът Джон Алтобели, още петима пътници и пилотът.

Групата се бе насочила към Таузендс Оукс за девически баскетболен мач, когато хеликоптерът се е разбил в хълмовете над Калабасас. След разследване на местните власти беше обявено, че катастрофата е в следствие на пилотска грешка, който е бил дезориентиран и е загубил контрол, летейки в условия на мъгла сутринта на 26 януари 2020 година.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кириос и Кокинакис се класираха на финал в Мелбърн
Кириос и Кокинакис се класираха на финал в Мелбърн
Ракета на Мъск ще се разбие в Луната
Ракета на Мъск ще се разбие в Луната