НОВИНИ

Става все по-горещо, утре се очакват до 40 градуса

става все горещо очакват градуса
bnt avatar logo
от БНТ
12:28, 08.08.2021
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
Слушай новината

Днес ще бъде слънчево и почти тихо. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са между 32° и 37°, а утре ще бъде дори още по-горещо.

В областите с предупредителен оранжев код температурите ще доближават 40 градуса и рискът от пожари е много голям.

В останалата част от страната следобед ще от 34 до 37 градуса. Ще духа слаб, в западната част на Дунавската равнина временно до умерен, северозападен вятър.

И отново по-прохладно заради бриза ще бъде времето по черноморското крайбрежие. Денят ще е слънчев, с максимални температури от 28° до 31°. Температурата на морската вода е около 26-27°. Вълнението на морето ще бъде слабо

След обяд над планините в Югозападна България ще има купеста облачност, но само на отделни места е възможно да превали. Ще духа умерен северозападен вятър.

На Балканите и в останалата част от Южна Европа ще бъде горещо и слънчево, докато в западните райони на континента, на Скандинавския полуостров и в Прибалтика ще има значителна облачност, с краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Над средноевропейските страни и по-голямата част от Европейска Русия ще е предимно слънчево.

У нас и във вторник ще се задържи горещо, но през следващите дни температурите ще се понижат с 3-4 градуса. Следобедни краткотрайни превалявания във вторник са възможни над планинските райони в Югозападна България, в сряда и в североизточните райони, а в четвъртък над централната част от страната. В петък ще превали и на изток.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Последното олимпийско злато е за Сърбия
Последното олимпийско злато е за Сърбия
Кулминация на празника по повод 142 години от създаването на ВМС
Кулминация на празника по повод 142 години от създаването на ВМС