НОВИНИ

Стефанос Циципас обърна Анди Мъри в доиграването и се класира за третия кръг на Уимбълдън

стефанос циципас обърна анди мъри доиграването класира трети кръг уимбълдън
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
20:41, 07.07.2023
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
Слушай новината

Стефанос Циципас си гарантира място в третия кръг на Откритото първенство на Великобритания по тенис, след като днес обърна Анди Мъри за крайното 7-6 (3), 6-7 (2), 4-6, 7-6 (3), 6-4 за общо 4 часа и 43 минути на корта.

Двубоят бе доигран от 2-1 сета в полза на двукратния шампион, но първата ракета на Гърция намери сили, за да пречупи бойкия шотландец и да продължи напред след втора петсетова победа.

Мракът прекрати сблъсъка между двамата вчера, а днес двамата подновиха борбата със силни сервис геймове. Закономерно се стигна до трети тайбрек в срещата, който бе взет от Циципас със същия резултат, с който той триумфира и в дебютния сет - 7-3 точки. Това даде предимство на гръцкия тенисист, който проби в третия гейм на решителната пета част, а след това, макар и с трудности, затвори успешно двубоя в своя полза на собствено подаване, реализирайки третия си мачбол.

В статистиката след мача почти нищо не раздели двамата играчи - и Мъри, и Циципас сервираха силно, като гъркът направи повече уинъри и непредизвикани грешки от съперника - той приключи с цели 90 уинъра и 54 непредизвикани, докато балансът на британеца в двете графи бе 54-25. Така Циципас поведе в съперничеството между двамата с 2-1 победи, като взе и втория мач помежду им на турнир от Големия шлем, след като през 2021 г. отново ликува в петсетова битка, но в първи кръг на Ю Ес Оупън.

Наградата за петия в световната ранглиста е среща със сърбина Ласло Джере, който отстрани талантливия американец Бен Шелтън в четири сета.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Облекчават се условията за отпускане на енергийна помощ
Облекчават се условията за отпускане на енергийна помощ
Изплащането на пенсиите се забави с часове на някои места в страната
Изплащането на пенсиите се забави с часове на някои места в страната