НОВИНИ

Стилияна Николова, Ева Брезалиева и ансамбъла донесоха още шест медала от Световната купа в Пезаро

Борил Гочев
от Борил Гочев
18:54, 05.06.2022 (обновена)
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
стилияна николова ева брезалиева ансамбъла донесоха пет медала световната купа пезаро
Снимка: БФХГ, Анна Недкова
Слушай новината

Стилияна Николова, Ева Брезалиева и българският ансамбъл по художествена гимнастика осигуриха на страната ни нови три медала от надпреварата за Световната купа в Пезаро, Италия.

В последния ден от турнира, когато се проведоха финалите на отделните уреди, Николова завоюва сребро на обръч и бронз на топка и бухалки. В същото време Брезалиева завоюва сребърния медал на бухалки.

Ансамбълът пък в състав Вая Драганова, Женина Трашлиева, София Иванова, Рейчъл Стоянов, Камелия Петрова и Маргарита Василева спечели бронз във финала на пет обръча.

Стилияна Николова, която вчера завоюва сребро в многобоя, днес изигра отлично съчетанието си на обръч, но в крайна сметка оценката ѝ от 31.300 точки не се оказа достатъчна за златото, което отиде при София Равели от Италия.

Във финала на топка пък изпълнението на родната грация беше оценено на 30.600 точки, но след контестация от българския щаб оценката беше повишена на 31.000 точки.

На бухалки Стилияна отново остана трета след оценка от 32.200 точки, докато среброто отиде при другата българска представителка Ева Брезалиева, която получи 32.250.

Ансамбълът, който вчера остана с бронзовите отличия в многобоя, днес отново трябваше да се задоволи с третото място във финала на пет обръча. Момичетата Весела Димитрова и Михаела Маевска допуснаха няколко грешки при изиграването на композицията и в крайна сметка резултатът от 31.500 точки ги остави след отборите на Италия и Китай.

Малко по-късно момичетата от ансамбъла заслужиха и сребърното отличие във финала на две топки и три ленти.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задържаха мъж от Благоевград, превозвал наркотици през границата с Гърция
Задържаха мъж от Благоевград, превозвал наркотици през границата с Гърция
22-ата е факт - Рафаел Надал се върна на трона на Ролан Гарос
22-ата е факт - Рафаел Надал се върна на трона на Ролан Гарос