НОВИНИ

Стойка Кръстева за БНТ: Притеснение има, но ще изградим стратегия

стойка кръстева бнт притеснение изградим стратегия
Снимка: БОК, Костадин Андонов – Start-Photo
bnt avatar logo
от БНТ
09:02, 04.08.2021
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Българската боксьорка Стойка Кръстева, която се класира за финала на Олимпиадата, сподели пред БНТ, че благодарение на отличната стратегия на своя треньор Борислав Георгиев е успяла да стигне до този етап от Игрите.

„Мисля, че нещата се получават. Много благодаря на треньора Борислав Георгиев, който разучава идеално противниците, за мен информацията идва обработена в 5 - 6 изречения, след това тренираме и ако се налага коригираме нещата, за да се получат“, сподели Стойка Кръстева.

Двукратната европейска шампионка и носител на два сребърни медала от световни първенства ще боксира за титлата в категория до 51 килограма в Токио. Блестящата ни състезателка отказа по прекрасен начин съпротивата на местната надежда Цукими Намики и с 5:0 съдийски гласа ще играе за златото срещу туркинята Бусе Чекироглу.

„Ще го погледнем от положителната страна, че ми е трябвало време да си почина, когато се отказах, но след като се завърнах с този невероятен екип се получават нещата. Ролята на хората около мен е 90%, а моята работа е само 10%“, каза още Кръстева.

„Притеснение преди всеки мач има, няма как да не се притеснявам. Ще се доверя на 100% на треньора, защото той ще изгради перфектната стратегия, за да я изпълня накрая“, каза Стойка Кръстева за БНТ.

"Благодаря на доктора, треньора и другите треньори, с които се чуваме по телефона. На психолога, който денонощно е на разположение, за да може моето напрежение да се сведе до минимум“, завърши боксьорката ни.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber

Финалът е на 7 август, събота, от 8.15 часа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Една година от опустошителния взрив на пристанището в Бейрут
Една година от опустошителния взрив на пристанището в Бейрут
Владислав Панев, ДБ: Летвата, поставена от служебния кабинет, е изключително висока
Владислав Панев, ДБ: Летвата, поставена от служебния кабинет, е изключително висока