НОВИНИ

Супермач за пределите на България ще затвори кръга

Лудогорец ЦСКА
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
07:28, 29.11.2021
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Истински суперсблъсък за рамките на футболна България ще затвори 16-ия кръг на Първа лига. Лудогорец посреща на свой терен ЦСКА от 17.15 часа. Двубоят ще противопостави първия срещу втория във временното класиране.

Двата тима отложиха срещата си от 3-ия кръг на българския шампионат, заради участията си в Европа. Това е причината да се срещнат едва в края на ноември за първи път в настоящата кампания.

За последно „орлите“ и „червените“ играха на 17 юли 2021 г. и този двубой завърши при резултат 4:0. Шампионът на България победи ЦСКА в мача за Суперкупата на България.

Отборите са изиграли 37 мача помежду си, от които Лудогорец излезе победител 16 пъти, а ЦСКА беше по-силен в 6 двубоя. В общо 15 срещи двата водещи тима в България не съумяха да определят победител. Във всички мачове отборите си отбелязаха 44 срещу 30 попадения.

Домакинството носи допълнителен стимул за Лудогорец. Тимът победи в 18 от последните 19 домакински мача в Първа лига. От друга страна обаче съставът на ЦСКА не е губил в 12 от последните 13 мача в шампионата.

Отборът на Стойчо Младенов влиза в двубоя от втора позиция с 29 точки след 12 срещи. Статистиката сочи, че атакуващите играчи са особено опасни от 60-75 минута на мача. През този период те са отбелязали 4 гола.

От 13 изиграни двубоя настоящият лидер в елита Лудогорец допусна две поражения. „Орлите“ са с 33 точки във временното класиране и успех би ги отдалечил именно от прекия конкурент.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Експерт: Инструктажът за пътниците в автобуси трябва да е задължителен
Експерт: Инструктажът за пътниците в автобуси трябва да е задължителен
Шофьор на автобус: Нужен е инструктаж на пътниците как се действа в аварийна ситуация
Шофьор на автобус: Нужен е инструктаж на пътниците как се действа в аварийна ситуация