НОВИНИ

Свидетел по делото "Семерджиев": Имаше две жени, едната каза: "Бързо, бързо, убихме хора"

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
15:02, 06.03.2023 (обновена)
Чете се за: 02:50 мин.
У нас
Слушай новината

Разкази за висока скорост и неспазване на правилата за движение се чуха днес в съдебната зала при поредното заседание за жестоката катастрофа на столичния бул. "Черни връх" миналото лято. При трагичния удар загинаха две момичета, а обвиняем за катастрофата е Георги Семерджиев.

Пред съда говориха свидетели, които са били на мястото на инцидента или в близост. Част от тях заявиха, че джипът на обвиняемия се е движил с висока скорост и минавал на червен светофар. Един от свидетелите в трагичната нощ карал мотора си по същия маршрут.

Той заяви, че е останал с впечатление, че в момента на сблъсъка Семерджиев не е бил сам в джипа, а с две жени. От прокуратурата обаче заявиха, че няма доказателства за това.

Сред свидетелите беше и мъж, който продал джипа си на Семерджиев. Той заяви, че около 18 ч. преди катастрофата е видял обвиняемия, който бил в компанията на Симона Радева. Очаква се на следващото заседание да започне изслушването на експертизите.

БНТ: "Самият сблъсък видяхте ли го?

Марио Гюзелев, свидетел: "Да, видях го".

БНТ: Какво ви направи впечатление?

Марио Гюзелев: "Направи ми впечатление, че джипът се взриви".

БНТ: От колата видяхте ли да излизат хора?

Марио Гюзелев: "Не, не съм видял. Не видях кой управлява колата, нищо не видях. Когато стигнах до колата тя беше само две предни седалки, една маратонка и една дамска чанта. Двете момичета бяха безжизнени, потърсих между двете момичета дали няма други хора. Покрай мен минаха две жени, едната поддържаше другата, едната хленчеше, а другата казваше "Бързо, бързо, бързо, че убихме хора. Затова аз съм убеден, че те са били вътре в джипа".

"Информацията, която дава този свидетел, не кореспондира с нито едно друго доказателство по делото и остава изолирана. Считаме, че тази информация не се потвърждава от доказателствената съвкупност", каза още прокурорът Чавдар Железчев.

Вижте още в прякото включване на Йоана Миланова.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Григор Димитров запази позиция, спад за Виктория Томова в световната ранглиста
Григор Димитров запази позиция, спад за Виктория Томова в световната ранглиста
Коала "пазарува" в бензиностанция в Австралия (ВИДЕО)
Коала "пазарува" в бензиностанция в Австралия (ВИДЕО)