НОВИНИ

Температури до 20°, жълт код за вятър в 20 области

ветровито жълт код области страната
bnt avatar logo
от БНТ
05:55, 05.02.2024
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

Днес ще бъде предимно слънчево, но много ветровито.

Вятърът от запад-северозапад отново ще се усили и ще бъде силен и бурен. Почти тихо ще остане в югозападните райони от страната. Дневните температури ще се повишат и максималните ще бъдат предимно между 15° и 20°, в София 15° - 16°. Минималните температури ще бъдат между 3° и 8°, в Югозападна България, където ще бъде почти тихо, между 0° и 3°, в София около 2°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. По-значителни временни увеличения на облачността ще има по северното крайбрежие. Ще духа умерен, след обяд и вечерта силен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 13° и 16°.

В планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа силен и бурен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 9°, на 2000 метра – около 2°.

Във вторник ще остане ветровито, макар че вятърът ще отслабне и ще се ориентира от запад-югозапад. Ще бъде предимно слънчево и топло с минимални температури между 7° и 12°, малко по-ниски в котловините от Югозападна България, а максималните ще бъдат между 17° и 22°.

През следващите дни до петък ще се задържи предимно слънчево, в Дунавската равнина - ветровито. В останалата част от страната вятърът временно ще стихне и на места в котловините от Югозападна България и в западната част от Горнотракийската низина ще се образува мъгла или ниска слоеста облачност.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Трима министри заминават за САЩ, премиерът няма да пътува
Трима министри заминават за САЩ, премиерът няма да пътува
Маркос Йоренте донесе точка на Атлетико Мадрид в добавеното време на столичното дерби с Реал
Маркос Йоренте донесе точка на Атлетико Мадрид в добавеното време на столичното дерби с Реал