НОВИНИ

Температури до 34° - лятото се завръща?

По Черноморието и в планините ще е предимно слънчево

слънчево време
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
09:16, 21.10.2023
Чете се за: 02:10 мин.
У нас
Слушай новината

Днес ще бъде топло за сезона с минимални температури между 8 и 18 градуса и максимални между 28° и 34°, в София около 29°. Ще бъде много ветровито с умерен, в районите разположени в близост до северните склонове на планините - силен и бурен вятър от юг-югозапад.

Сутринта на отделни места в низините и котловините видимостта ще е намалена. През деня ще преобладава слънчево време. Вечерта над западните райони облачността ще се увеличи.

По Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа умерен и силен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще бъдат между 26 до 31 градуса. Температурата на морската вода е от 18° до 21°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево. Вечерта над западните райони облачността ще се увеличи. Ще духа силен, по билата и бурен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 25°, на 2000 метра около 16°.

В неделя ще се задържи топло за сезона с минимални температури между 12 и 17 градуса, на места в Северна България до 20°, максималните ще бъдат между 26° и 31°.

Облачността ще е променлива, а вероятността за валежи малка. След обяд югозападният вятър ще отслабне, а привечер в Северна България ще се ориентира от запад-северозапад и с него ще започне да прониква хладен въздух.

В началото на новата седмица ще има променлива, предимно висока и средна облачност, почти без валежи. Температурите ще се понижат, но ще останат по-високи от обичайните, минималните между 10 и 15 градуса, а максималните между 22° и 27°.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
256 състезатели ще участват в националния шампионат по крос кънтри в Пирдоп
256 състезатели ще участват в националния шампионат по крос кънтри в Пирдоп
Юлиян Георгиев със сребърен медал на световното първенство по борба за ветерани
Юлиян Георгиев със сребърен медал на световното първенство по борба за ветерани