НОВИНИ

Тен Хаг: Печелехме този мач с лекота, но червеният картон промени всичко

"Допуснахме два гола до полувремето, като нито един от тях не трябваше да бъде признат", коментира специалистът

ерик тен хаг знаем направим останем борбата запазим шансове продължим напред
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
09:11, 09.11.2023
Чете се за: 03:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг посочи грешни съдийски решения като основната причина за поражението на Манчестър Юнайтед с 3:4 от Копенхаген в Шампионската лига.

Загубата остави "червените дяволи" на дъното в група "А" със само 3 точки от четири изиграни мача, но тимът все пак има шансове да се класира напред, тъй като е само на точка зад намиращите се на второ и трето място Копенхаген и Галатасарай.

На стадион "Паркен" в датската столица Манчестър Юнайтед започна отлично и поведе бързо с 2:0 след голове на Расмус Хойлунд, в 40-ата минута обаче гостите останаха в намален състав след дискусионен червен картон на Маркъс Рашфорд и още до полувремето домакините изравниха. В средата на втората част Юнайтед поведе с 3:2 с гол от дузпа на Бруно Фернандеш, но в края имащият числено предимство тим на домакините осъществи обрат.

"Ясно е, че сме много разочаровани от този резултат, защото играхме много добре. Започнахме мача отлично и това бяха най-силните ни минути от началото на сезона", каза Тен Хаг след края на двубоя.

"Печелехме този мач с лекота, но червеният картон промени всичко за нас. След това допуснахме два гола до полувремето, като нито един от тях не трябваше да бъде признат. При първия гол има играч на Копенхаген в засада, който стои точно пред вратаря Андре Онана и му пречи на видимостта. При втория гол ни вкарват от дузпа, която е четвъртата срещу нас в четири мача. Бих казал, че три от тези четири дузпи са крайно спорни. Освен това мисля, че и червеният картон на Рашфорд е пресилен. Той игра за топката, а на рефера му трябваше толкова много време, за да вземе решение и да го изгони", каза Тен Хаг.

Според него литовският съдия Донатас Румсас, който ръководи срещата, се е повлиял от стоп-кадъра, който му е бил показан при червения картон на Рашфорд.

"Подобни инциденти винаги изглеждат по-страшно на снимка. Затова и им трябваше толкова време, за да решат какво да правят. Разочарован съм от това решение, защото то промени мача. Три тежки решения в наш ущърб и все пак контролирахме мача. Отборът ще продължава да се бори, както го прави от началото на сезона, защото вече се натрупаха страшно много решения срещу нас и страшно много контузии. Всеки път показваме дух и желание да се бием и съм сигурен, че в един момент нещата ще започнат да се случват в наша полза", добави нидерландският специалист.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пеевски: Ако влезем отново в цикъла на служебни правителства - това е погром за държавата
Пеевски: Ако влезем отново в цикъла на служебни правителства - това е погром за държавата
Лос Анджелис Кингс записаха четвърта поредна победа в НХЛ
Лос Анджелис Кингс записаха четвърта поредна победа в НХЛ