НОВИНИ

Теодор Кабакчиев стана част от екипа на легендата Греъм Джарвис

bnt avatar logo
от Димитър Русев , Източник: БНР
15:44, 04.02.2021
Чете се за: 01:03 мин.
Други спортове

Световноизвестният Греъм Джарвис обедини петимата най-успешни млади ендуро състезатели в един отбор – Jarvis Husqvarna Racing, който ще се състезава в световния шампионат по хард ендуро (FIM Hard Enduro World Championship) и английските хард ендуро серии (British Extreme Enduro Championship) през сезон 2021.

Греъм Джарвис споделя, че това е дългоочакван проект, с който би искал да предаде своите знания и умения на следващия световен шампион, независимо от трудностите през последната година. Джарвис обещава, че докато физиката му позволява, ще продължи да се състезава и да прави това, което обича най-много. В началото на тази година, той преподписа договорът си с Rockstar Husqvarna Factory Race Team за сезон 2021 и благодарение на подкрепата на Husqvarna начинанието за собствен отбор е възможно.

Отборът се състои от Джоно Ричардсън (Jono Richardson, 29), Уил Хоар (Will Hoare, 22), Сам Уинтербърн (Sam Winterburn, 25), Грант Чърчолд (Grant Churchward) и Теодор Кабакчиев, който е единственият член на отбора, който не е родом от Великобритания.

Подкрепен от Еконт, Теодор Кабакчиев е в Испания от ноември 2020 където се подготвя за следващия състезателен сезон през 2021, а от няколко седмици тренира заедно с новия му ендуро ментор Греъм Джарвис.

Кабакчиев направи следващата стъпка в професионалната си кариера като смени мотора и вече ще се състезава с Husqvarna TE 300i 2021. Присъединяването му към отбора на Джарвис е най-амбициозната стъпка в неговото развитие, което гарантира постигането на неоспорими успехи.

Стремежите на Теодор за тази година са да влезе в топ 5 на състезателите от световния хард ендуро шампионат (FIM) и да даде високи резултати в английския хард ендуро шампионат, в който не е карал до сега.

Теодор Кабакчиев е най-голямата надежда на България в ендуро спорта, като припомняме, че спечели първата световна титла за България в историята на мотоциклетния спорт, дисциплина суперендуро до 23-годишни за 2020-та година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кубрат Пулев се готви за мач през лятото
Кубрат Пулев се готви за мач през лятото
Силен вятър разгаря горския пожар в Австралия, опасността за хората остава
Силен вятър разгаря горския пожар в Австралия, опасността за хората остава