НОВИНИ

Тихановская няма да създава партия

тихановская създава партия
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
22:51, 05.09.2020
Чете се за: 00:43 мин.
Европа

Бившият кандидат за президент на Беларус Светлана Тихановская заяви, че не възнамерява да създава собствена партия. Тя съобщи за това в събота, отговаряйки на въпроси на зрителите в портала на YouTube, съобщава ТАСС.

Разбира се, сега можете да създавате всичко, което искате, всякакви политически партии, защо не. Но сега имаме социално движение и това социално движение включва по-голямата част от беларусите, които искат нови и честни избори, казва бившият кандидат за президент в Беларус.

А останалите партии могат да бъдат организирани по-късно, след като бъде обявен нов президент, след нови избори, каза Тихановская.

Президентските избори в Беларус се проведоха на 9 август. Според ЦИК настоящият държавен глава Александър Лукашенко е спечелил с 80,10% от гласовете. Второто място с 10,12% зае Тихановская, която не призна резултатите от вота. Веднага след обобщаването на резултатите от гласуването в страната започнаха масови протести, които в първите дни доведоха до сблъсъци със служителите на реда.

Опозиционният координационен съвет, създаден в републиката, призовава за по-нататъшни протести. Членът на Президиума на Координационния съвет на белоруската опозиция Мария Колесникова обяви в понеделник създаването на нова политическа партия "Заедно". Във вторник Тихановская посочи, че която и да е политическа партия не трябва да доминира в Координационния съвет на белоруската опозиция

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Награда "Свети Влас" за предаването "Джинс"
Награда "Свети Влас" за предаването "Джинс"
Американски танкове влязоха в Литва
Американски танкове влязоха в Литва