НОВИНИ

Тийм и Медведев с категорични победи на "US Open"

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:52, 08.09.2020
Чете се за: 01:25 мин.
Тенис
тийм медведев категорични победи open

Двама от големите фаворити за титлата на "Флъшинг Медоус" продължават безпроблемно към четвъртфиналите на втория за годината турнир от Големия Шлем.

Поставеният под номер 2 Тийм се справи с младата канадска звезда, Феликс Ожие Алиасим в три сета. Австриецът имаше трудности само в първата част, която бе решена след тайбрек.

Иначе сета започна с леко предимство за Тийм, който осъществи пробив в петия гейм, при общо петата си възможност да вземе подаването на съперника си.

Аванса на двукратния финалист от "Ролан Гарос" се задържа до 5:4 в негова полза, когато на собствен сервис Доминик трепна и допусна връщане на пробива.

В следващия гейм пък Ожие Алиасим показа здрава нерви, измъквайки се от 15:40.

След като Тийм категорично изравни за 6:6, тайбрека трябваше да реши съдбата на първата част. В дългия гейм, опитът на световния номер 3 бе решаващ и след 7:4 точки, той поведе в срещата.

След този момент като че ли съпротивителните сили на Феликс свършиха и канадецът не успя да затрудни "Доминатора" в оставащите две части.

Два сета, спечелени с по 6:1 и реализирани общо шест пробива, осигуриха на Доминик Тийм място в четвъртфиналната фаза на US Open за втори път след 2018-та.

До топ 8 в Ню Йорк достигна и финалиста от миналата година Данил Медведев. Руснакът се справи с представителя на домакините Франсис Тиафо с категоричното 6:4, 6:1, 6:0 само за 1 час и 40 минути.

Световният номер 6 бе абсолютен господар на корта като особено впечатляваща бе неговата успеваемост на точките за пробив - 70%.

Медведев осъществи два ранни пробива в първата част, които му осигуриха добър аванс от 5:2. Макар да допусна връщането на единия, руснакът затвори сета с 6:4.

Втората част отново започна с изразено предимство за най-добрия руски тенисист като той поведе с 4:0 за отрицателно време. Тиафо все пак се разписа в следващия гейм, но както се оказа впоследствие, това бе и последното му действие в мача.

Данил спечели следващите два гейма, за да поведе с 2:0 сета, а в третата част не даде нито един гейм на Тиафо и по този начин си гарантира мястото във финалната осмица.

Последните двама четвъртфиналисти в Ню Йорк са Алекс Де Минор и Александър Рубльов. Австралиецът елиминира в три сета Вашек Поспишил и за първи път в кариерата си ще играе на подобен етап в турнир от Големия Шлем.

Рубльов пък продължи със силното си представяне през 2020-та, след като елиминира полуфиналиста от миналата година и световен номер 8, Матео Беретини с 3:1 сета. За 22-годишният руснак това ще бъде второ участие на четвъртфиналите на "Флъшинг Медоус" след 2017-та.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тази вечер в "Лигата на Нациите": Повторение на финала на Мондиал 2018
Тази вечер в "Лигата на Нациите": Повторение на финала на Мондиал 2018
Икономиката на Франция се съживява
Икономиката на Франция се съживява