НОВИНИ

Тийм с успешнo начало на "Ролан Гарос"

Борил Гочев
от Борил Гочев
16:37, 28.09.2020
Чете се за: 01:35 мин.
Тенис
тийм успешен старт ролан гарос

Двукратният финалист в Париж, Доминик Тийм победи в първия си мач след спечелването на титлата на US Open, друг бивш шампион в Ню Йорк, Марин Чилич с 6:4, 6:3, 6:3.

Австриецът показа хладнокръвие в по-важните моменти и това му помогна да стигне до чистия успех над един от най-опасните непоставени тенисисти в схемата.

Двубоят се игра под покрива на централния корт "Филип Шатрие" заради проливния дъжд над френската столица, който забави началото на мача на нашата Цвети Пиронкова.

Тийм осъществи първия пробив в мача още в откриващия гейм, след като се възползва от няколко грешки на Чилич.

Радостта на поставения под номер 3 обаче не трая дълго, тъй като още в следващия гейм хърватинът стигна до рибрейк.

В следващите минути двамата бяха стабилни на сервис, за да се стигне до деветия гейм, в който австриецът стигна до втората си точка за пробив и я реализира.

Сервирайки за сета обаче Доминик беше поставен на истинско изпитание от Чилич, който бе решен на всичко да върне пробива. Хърватинът дори поведе с 0:40, но следващите пет разигравания отидоха на сметката на австриеца и така той затвори сета след 6:4.

Втората част отново започна с пробив още в първия гейм на сметката на Тийм. Този път обаче Доминатора успя и да го затвърди, повеждайки с 2:0.

Той пропусна три поредни възможности да вземе още веднъж подаването на съперника си в петия гейм, но в край на сметка го стори в деветия.

Тогава Чилич сервираше за оставане в сета, но след като отрази два сетбола, капитулира при третия и така световния номер 3 удвои преднината си в сетовете.

Третата част започна позитивно за шампиона от US Open 2014, който стигна до втория си пробив в мача в първия гейм. Хърватинът успя да го затвърди и така поведе с 2:0.

Тогава Тийм се мобилизира и си върна контрола върху случващото се на корта. Серия от пет поредни гейма на сметката на австриеца обърнаха изцяло развоя на сета и принудиха Чилич да сервира за оставането си в турнира.

Бившият номер 3 се справи на свое подаване и дори стигна до точка за пробив при сервис на австиреца. Финалистът в Париж от последните две години обаче остана хладнокръвен и с три поредни спечелени точки затвори мача, за да се класира за втория кръг.

Там най-новият шампион в турнирите от Големия Шлем го очаква двубой срещу квалификанта Джак Сок. Американецът, който бе измъчван от контузии в последните два сезона, надигра категорично в три сета 211-сантиметровия си сънародник Райли Опелка.

В друг от ранните мачове във втория ден на турнира, Йошихито Нишиока поднесе голяма изненада, елиминирайки с 3:0 сета, канадския талант Феликс Ожие-Алиасим, номер 19 в схемата.

Към втория кръг в Париж продължават още представителите на домакините Пиер Юг-Ербер и Уго Гастон, както и испанецът Педро Мартинес.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Защо се стигна до ескалация на конфликта в Нагорни Карабах
Защо се стигна до ескалация на конфликта в Нагорни Карабах
Заявление на асоциацията на арменската общност в България във връзка с карабахския конфликт
Заявление на асоциацията на арменската общност в България във връзка с карабахския конфликт