НОВИНИ

Тони Надал е оптимист за участието на Рафа на Ролан Гарос

тони надал оптимист участието рафа ролан гарос
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
17:20, 25.04.2023
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Чичото и бивш треньор на Рафаел Надал – Тони, е оптимист, че племенникът му ще участва на Ролан Гарос, но призна днес, че 14-кратният шампион от надпреварата няма да пристигне в Париж при идеални обстоятелства.

„Рафа се възстановява, смятам, че не след дълго той отново ще бъде на корта, но не и на Мастърса в Мадрид“, каза Тони пред испанската телевизия TVE. Рафаел Надал обяви, че няма да участва в испанската столица миналата седмица, продължавайки да се възстановява от проблем в бедрото, който получи през януари по време на Аустрелиън Оупън. 36-годишният Матадор сподели, че рехабилитацията му не върви по план и че ще опита нов тип лечение, без да поставя крайни срокове за завръщане на корта, което постави под въпрос и участието му на Откритото първенство на Франция по тенис.

Той се надява да постигне рекордна 23-а титла от Големия шлем на Ролан Гарос, като надпреварата започва на 28 май.

„Очевидно е, че той няма да пристигне с добра подготовка зад гърба си, не трябва да се заблуждаваме, защото от 10-и януари насам той не е играл официален мач“, каза още чичото на Рафа.

Надал се оттегли от турнирите на твърди кортове в САЩ миналия месец, като погледите му бяха насочени към завръщане на любимия клей, но това за момента не е факт, след като пропусна първо Монте Карло и Барселона, а сега няма да играе и в Мадрид.

„Той не е играл от доста време – преди януари също, но мисля, че Рафаел ще влезе в оптимална форма скоро. В Голям шлем нещата зависят много от жребия. Ако имаш достатъчно късмет да имаш добър жребий в първите кръгове, то тогава…окей. Рафаел вече във втората седмица ще бъде фаворит, в първата седмица, към края може би не, не беше миналата година в Австралия, но от втората седмица може да се каже „можем да разчитаме на него“. И се надявам същото нещо да стане и на Ролан Гарос“, заключи Тони Надал.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БНБ предвижда ускорено повишаване на лихвите през следващите месеци
БНБ предвижда ускорено повишаване на лихвите през следващите месеци
Протест срещу проекта за строеж на АМ "Струма" през Кресненското дефиле
Протест срещу проекта за строеж на АМ "Струма" през Кресненското дефиле