НОВИНИ

Трима легендарни български шампиони присъстваха на учредяването на клуб по борба в Приморско

трима легендарни български шампиони присъстваха учредяването клуб борба приморско
Снимка: Община Приморско
bnt avatar logo
от БНТ
16:31, 08.06.2023
Чете се за: 02:55 мин.
Спорт
Слушай новината

Трима легендарни български шампиони - Александър Томов, Руси Петров и Стефан Иванов, уважиха лично учредяването на новия спортен клуб по борба и откриването на спортна зала в Община Приморско, съобщиха от Общинската администрация. Европейският шампион и световен вицешампион Стефан Иванов стана патрон и даде името си на клуба. Вдъхновение и опит с младите спортисти споделиха и петкратният световен и европейски първенец и трикратен олимпийски медалист Александър Томов и световният шампион Руси Петров.

Това е деветият спортен клуб в Община Приморско, в който всички желаещи могат да тренират напълно безплатно. 25 младежи на възраст между 13 и 18 години вече са записани и ще се развиват под ръководството на треньора Тодор Буналов.

„За нас е огромна чест, че трима легендарни български шампиони днес уважиха с присъствието си новото поколение спортисти, което расте в Община Приморско. Сигурен съм за младите ни таланти това ще остане незабравим спомен и вдъхновение за цял живот. Благодаря от сърце на всички, които ни подкрепиха и работят усилено за развитието на новия клуб, и на спорта в общината като цяло. За пореден път днес доказваме, че когато има желание, има и начин.“, заяви кметът на Община Приморско д-р Димитър Германов, който е почетен председател на новооткрития клуб и сам има спортна кариера в борбата.

Това е поредната стъпка за популяризиране на масовия спорт сред жителите и особено сред подрастващите в Община Приморско. Благодарение на дългогодишната и целенасочена политика са постигнати изключително високи нива на спортуващите деца, като близо 50% от учениците тренират безплатно в деветте спортни клуба, финансирани от общинския бюджет. Над 200 деца са избрали да се занимават с футбол, волейбол, карате, баскетбол, тенис на корт, ветроходство, кайт сърф, борба или подводен риболов. Те имат свободен достъп до спортни съоръжения и професионални треньори. Над 70 възрастни също тренират в спортните клубове в общината.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Американката Сидни Маклафлин ще атакува световния рекорд на 400 метра
Американката Сидни Маклафлин ще атакува световния рекорд на 400 метра
Лудогорец: Саша Илич и момчетата му бяха достоен опонент
Лудогорец: Саша Илич и момчетата му бяха достоен опонент