НОВИНИ

Турнирният директор на Аустрелиън Оъпън: Всички топ тенисисти гледат към Австралия

Борил Гочев
от Борил Гочев , Източник: БГНЕС
14:14, 21.07.2020
Чете се за: 00:53 мин.
Тенис
турнирният директор аустрелиън оъпън всички топ тенисисти гледат австралия

Крейг Тайли заяви, че очаква много играчи да изберат да пропуснат предстоящите Ю Ес Оупън и Ролан Гарос – да се концентрират единствено върху Мелбърн през януари.

Тайли сподели в интервю, че очаква някои от най-големите имена в спорта да отидат в Австралия в края на годината, за да започнат своята подготовка.

„Всички топ тенисисти, както при мъжете, така и при жените, гледат към Австралия и възможността да дойдат тук в началото на декември. Те ще се намират в обстановка, където ще се чувстват в безопасност, слънцето грее и повечето от тях идват от северното полукълбо, където ще бъде средата на зимата…и могат да играят до края на януари“.

„Повечето от тях – включително и Роджър Федерер, няма да играе до края на годината и гледа към Аустрелиън Оупън 2021. Истината е, че всички, с които разговарях, очакват началото на 2021 и новия сезон като новата надежда за тениса в глобален мащаб. Лично аз смятам, че някои от топ играчите ще бъдат под въпрос за остатъка от 2020 и това е просто защото могат да чувстват, че завръщането е твърде скоро. Не е нещо против Ю Ес Оупън“, започна той за The Age.

Тайли повтори, че турнирът ще се проведе в Мелбърн, независимо от предложенията от съседни градове. „Раят и земята ще бъдат преместени, за да се случат нещата в Мелбърн. Не виждам друг възможен сценарий за провеждането на Аустрелиън Оупън“.

Откритото първенство на Австралия ще се проведе през януари 2021. Уимбълдън беше отменен тази година за първи път след Втората световна война, а Ю Ес Оупън е насрочен за начало на 31 август, като Ролан Гарос ще стартира три седмици по-късно.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изабелла Шиникова взе нова победа в Белград
Изабелла Шиникова взе нова победа в Белград
Съдът призна Живко Мартинов за виновен по делото "Судужукгейт"
Съдът призна Живко Мартинов за виновен по делото "Судужукгейт"