НОВИНИ

Убедителна победа за Крумовград над Ботев Враца

Домакините се наложиха с 3:0 и се изкачиха до 11-та позиция в Първа лига.

убедителна победа крумовград ботев враца
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
19:28, 23.09.2024
Чете се за: 06:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Крумовград записа трета победа от началото на сезона във футболната Първа лига. Играчите на Атанас Рибарски се наложиха с категоричното 3:0 над Ботев (Враца) като домакини в среща от 9-ия кръг на шампионата. Рафаел Фуртадо, Матеус Енрике и Серкан Юсеин от дузпа бяха точни за успеха на Крумовград, а гостите от Враца завършиха двубоя в намален състав, след като за нарушението при 11-метровия наказателен удар вратарят Федерико Бариос бе изгонен от игра в 70-ата минута.

Така Крумовград се изкачи до 11-ата позиция в класирането с 9 точки, колкото имат и отборите на ЦСКА София и Локомотив (София). Ботев (Враца) е с 2 точки по-малко на 14-ото място в подреждането.

В шестата минута Джунейт Али спечели топката в противниковата половина и опита удар, преминал покрай вратата. Малко след това играчите на Христо Янев отговориха. Даниел Генов центрира отляво към Браян Переа, който изпревари защитник и засече с глава, но над напречната греда.

В 13-ата минута Матеус Енрике получи отдясно в наказателното поле и пробва изстрел от малък ъгъл. Федерико Бариос обаче бе на място, за да отрази. Десет минути по-късно нападателят на Крумовград отново опита да завърши със силен шут след пас на Джунейт Али, но този път не намери целта.

В 32-ата минута и Серкан Юсеин не бе точен, след като получи възможност да обстрелва вратата на Федерико Бариос, оставен непокрит в наказателното поле.

Две минути след това по-активната игра на домакините все пак даде резултат. Юсеин центрира прецизно към Рафаел Фуртадо, който надскочи Деян Лозев и засече неспасяемо в мрежата за 1:0.

В 43-ата минута Серкан Юсеин шутира точно от около 25 метра, но Бариос внимаваше и улови.

Две минути след подновяването на играта през втората част домакините имаха отличен шанс за втори гол. Вратарят на Ботев (Враца) обаче парира удар на Фуртадо, озовал се на изгодна позиция в наказателното поле.

Веднага след това обаче Бариос сбърка фатално. Той изпусна топката при балонно центриране на Божидар Кацаров и зад гърба му Матеус Енрике се възползва, за да отбележи в опразнената врата – 2:0.

В 66-ата минута отборът на Крумовград получи правото да изпълни дузпа. Рафаел Фуртадо бе изведен сам срещу стража на Ботев (Враца), финтира го и бе препънат. Главният съдия Венцислав Митрев отсъди 11-метров наказателен удар и показа жълт картон на Бариос. След преразглеждане на ситуацията с помощта на системата ВАР обаче, арбитърът промени решението си и изгони от игра вратаря на гостите с директен червен картон. Любомир Василев замени принудително Даниел Генов, за да застане под рамката, а впоследствие Серкан Юсеин реализира безпроблемно от бялата точка за 3:0.

До края на мача домакините имаха още няколко шанса да направят победата си още по-убедителна, но не бяха точни в завършващата фаза.

С тази победа Крумовград се изкачи до 11-то място в класирането с 9 точки. Ботев Враца заема 14-та позиция с актив от 7 точки.

Старши треньорът на Крумовград Атанас Рибарски изрази задоволството си от постигнатия категоричен успех.

"Доволен съм. Радвам се на всеки отбелязан гол и е хубаво, че не допуснахме попадение. С оглед важността на мача мисля, че играчите вложиха максимално старание и това за мен е от първостепенно значение", заяви Рибарски.

"Иска ни се излезем от тази ситуация. Всеки следващ мач е най-важен, така че вече гледаме към следващия двубой с Локомотив (Пловдив). Нуждаем се от същата ефективност и същата компактност в защита. Това е важно за всеки един отбор, за да постига резултати", каза още наставникът на Крумовград.

Старши треньорът на Ботев (Враца) Христо Янев бе разочарован от липсата на агресия в неговия отбор.

"Не се случи нищо по-различно от това, което знаехме. Срещу нас имаше един директен отбор, който обича единоборствата и ще ни предложи именно това. Днес тимът на Крумовград спечели всички единоборства, в които влезе и взе всяка втора топка. При всяка една възможност центрираха топката към наказателното поле и ни създадоха ситуации за гол", коментира след мача Янев.

"Вината е само моя - в начина, по който сме провели тренировъчната седмица. Виждам във футболистите добри качества, които ще ни бъдат полезни, но ще трябва да променим нещо коренно още тази седмица, защото ни предстоят тежки мачове. Ако искаме да изглеждаме по различен начин, трябва да работим по различен начин", допълни той.

"Загубихме всички единоборства. Виждам грешка в целия отбор - в онова, което имаме като подход в мача и демонстрираме като желание. Днес Крумовград бе по-агресивният отбор и заслужено ни надиграха", каза още Христо Янев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Израелски бойни самолети нанесоха нови масирани удари в Ливан
Израелски бойни самолети нанесоха нови масирани удари в Ливан
Доган за Пеевски, без да го назовава: Застрашава демокрацията, срам ме е от действията му
Доган за Пеевски, без да го назовава: Застрашава демокрацията, срам ме е от действията му