НОВИНИ

US Open ще има нов шампион при мъжете

Водача в световната ранглиста по тенис и в схемата на Откритото първенство на САЩ Яник Синер (Италия) ще играе срещу Джак Дрейпър (Великобритания) на полуфиналите на турнира от Големия шлем в Ню Йорк.

Яник Синер
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
08:39, 05.09.2024
Чете се за: 03:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Водачът в световната ранглиста по тенис и в схемата на Откритото първенство на САЩ Яник Синер (Италия) ще играе срещу Джак Дрейпър (Великобритания) на полуфиналите на турнира от Големия шлем в Ню Йорк.

Синер се наложи над петия поставен руснак Даниил Медведев на четвъртфиналите с 6:2, 1:6, 6:1, 6:4 в двубой, продължил два часа и 41 минути.

Италианският тенисист победи Медведев и на финала на Откритото първенство на Австралия по-рано тази година и отново остави руснака разочарован в края на срещата на корт "Артър Аш".

Даниил Медведев, шампион от 2021 година в Ню Йорк, има успех над Яник Синер на четвъртфинал на "Уимбълдън", но не можа да му се противопостави убедително, допускайки 57 непредизвикани грешки.

Синер поведе със сет след два пробива за 6:2. Меведев започна силно втория сет, взе аванс от 5:0 и го спечели с 6:1, но италианецът доминираше в следващите две части. Той направи подобна серия от пет гейма в третия сет и го приключи при 6:1, а четвъртият бе най-оспорван, но Яник Синер осъществи ключов пробив за 4:3, поведе с 5:3 и затвори срещата при 6:4.

"Беше много трудно, защото се познаваме твърде добре. Играхме в Австралия и в Лондон, така че знаехме, че ни чака физическа битка. Бяха странни два сета. Много съм щастлив", каза Синер и добави:

"Невероятно е да играя тук. Наистина съм много щастлив да достигна до полуфиналите на турнира от Големия шлем в Ню Йорк за първи път."

Британецът Джак Дрейпър, 25-и в схемата на Откритото първенство на САЩ, победи на четвъртфиналите десетия поставен Алекс де Минор от Австралия с 6:3, 7:5, 672 и стана първият тенисист от Великобритания, който достига до топ 4 в Ню Йорк от Анди Мъри през 2012 година насам.

Дрейпър надви Де Минор в три сета, реализирайки по два пробива във всяка част, а втората част бе прекъсната за кратко, когато и двамата играчи имаха притеснения от потенциални контузии, тъй като Де Минор, който се оттегли от "Уимбълдън" заради травма на бедрото, се движеше предпазливо и Дрейпър взе таймаут, за да бъде вързано дясното му бедро.

"Мисля, че изиграх солиден мач. Чувствам се най-добре физически от доста време насам, а мисля, че с това Алекс ме превъзхождаше в миналото", коментира Джак Дрейпър.

"Смятам, че той имаше известни проблеми днес, което ми помогна", допълни британецът.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Коронация в Нова Зеландия: Маорите имат нова кралица
Коронация в Нова Зеландия: Маорите имат нова кралица
Китайският президент Си Дзинпин обеща над 50 милиарда долара на Африка
Китайският президент Си Дзинпин обеща над 50 милиарда долара на Африка